Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Сила и енергия-има ли неизяснени казуси?
Радико:
--- Цитат на: montanar в Февруари 08, 2021, 01:15:27 pm ---Чкай де - идеални сме - няма насищане, няма проницаемост, няма разстояние ....... - всичко е перфектно .......
--- Край на цитат ---
Няма значение дали сме перфектни или не нещата за които говоря стоят по един и същи начин. Само където в един реален двигател се натрупват още фактори.
kd_dinev:
В отговор 1064 съм дал линк към един експеримент който доста добре онагледява процесите протичащи в правотоков двигател с постоянни магнити.Та Радико обясни къде тук е желязото в ротора и статора,как се привличат и отблъскват и кои са тия по сложни неща и още фактори, които някои хора не могат да си представят? Или видеото е фейк?
montanar:
Динев - "совите не са това което са" ;D
(ако се сещаш от де е тоя цитат)
epwpixieq-1:
--- Цитат на: kd_dinev в Февруари 08, 2021, 07:29:48 pm --- правотоков двигател с постоянни магнити.
--- Край на цитат ---
Ех имаше време когато само като се споменеше израза "право-токов" се пишеха двойки, като това беше много заслужено според мен, понеже както имаме "право-токов" така имаме и "криво-токов" или "изкривено-токов". Лекторите постоянно се присмиваха над неразбиращите студенти "я оставате този прав ток, че като гледам ви е много ясен, но вижте обяснете ми как правия ток се изкривява и как така става крив" :) Много колеги и колежки им се завъртаха очите като чуеха този стандартно присмехулен въпрос ;D
kd_dinev:
Аз за цитата се сещам откъде е,но ми е супер смешно как винаги когато не можете да изтъкнете някакви смислени доводи в един спор го удряте на лирични отклонения...Нали беше споменал нещо за насищане,проницаемост,разстояние-карай по същество Монти-покажи какво точно са совите...Абе Радико и тебе ли като mind ще трябва да те чакам да измислиш някаква нова електротехника???А ей го на и Пикси-като по поръчка-няма да вземе отношение по същество но пък ще обясни колко е важно дали е изписано постояннотоков или правотоков!Вие детска градина да бяхте нямаше да сте толкова зле...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия