Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Ту-Ту резонансен генератор без управление
ventsy74:
Иване
Каква е целта на схемата ти?
Какво се опитваш да постигнеш със нея?
Инак подобна схема има отдавна викат и електронен трансформатор. Ако не са откраднали идеята от теб разбира се.
Иван Димов:
Схемата е многоцелева. Става за най-различни устройства като инвертори, заваръчни апарати, става и за плазмено рязане, индукционно нагряване, енергоспестяващо осветление и всякакви радиосхеми. Тя е автогенератор, т. е. автоматично поддържа резонанса независимо как се променят параметрите на бобината и кондензаторите. Аз мисля да я ползвам за плазмено рязане, заваряване и отопление. На първо време обаче трябва да намеря или да си направя подходящи кондензатори за около 30 kV и поне 30А.
Дал съм даже и банкова сметка ако някой реши да ме подкрепи за да стане по-бързо някакъв общополезен продукт, понеже като правило малко хора са склонни да инвестират в нови разработки. Най-добре е самите потребители да финансират с малки суми изобретателите на доброволен и безкористен принцип. Така алтернативата на монополите ще се появи по-бързо.
IBAN : BG87STSA93000021757758
BIC : STSABGSF
https://youtu.be/H_fGhOyQNbk?t=1
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия