Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
Чичо НОНЧО:
prp.
не те познавам, - там пише, че си подготвен!!
,Ама айде подготви се още малко, преди да се изказваш НЕподготвен!!
ПП. Сега забелязвам, че и на мен някой ми е лепнал щампа "подготвен" ! не съм аз!
В случая, класификацията "подготвен" спада към ранговете, които се присъждат автоматично след определен брой публикувани постове/А/
prp:
Това което исках да обясня е че молекулата или молекулите кислород в съставката на ННО много променя свойствата на водорода и няма как да се сравняват температурите им на изгаряне смешно е. Най добре е да се отдели чист водород без примес кислород и тогава да се изчислява.
Laic:
--- Цитат на: Радико в Юли 20, 2016, 11:08:21 am ---....., та въпроса ми е: Сметката ти за 8 литра водород ли я правиш или за водорода който се съдържа в 8 литра браунгаз. Разликата е огромна нали.
--- Край на цитат ---
Ами съвсем резонен е въпроса на Радико.
Едно е да имаш 8 литра ННО - в тези 8 литра ННО има Х(хикс) на брой атоми кислород и 2Х на брой атоми водород, а съвсем друго е да имаш 8 литра чист водород, в този случай (в обема от 8 литра) мястото на кислородните атоми е заето от водородни.
Изгаряйки 8 литра чист водород ще получиш повече топлина, от колкото да изгориш 8 литра ННО, защото кислорода за изгарянето на тези 8 литра чист водород се привнася "от вън" (извън тези 8 литра) - т.е. в случая общия обем на водорода и кислорода участвали в реакцията ще е 8литра водород + Х литра кислород.
Михаил Кузмов:
Ха, такааа!? Трупаме грешка след грешка. Хайде да помислим, защо при изгаряне на чист водород на атмосфера, не се получава вода а при изгаряне на ННО се поучава вода??
Laic:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юли 21, 2016, 02:42:31 pm ---Ха, такааа!? Трупаме грешка след грешка.
--- Край на цитат ---
Доообре де, "ВИНОВАТ", но на мен е простено - нали съм си Лаик, :-[.
И щом ще е "Или не опитвай,или карай до край !" - казвай къде е грешката (за да не се повтаря) и
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Юли 21, 2016, 02:42:31 pm ---..., защо при изгаряне на чист водород на атмосфера, не се получава вода а при изгаряне на ННО се поучава вода??
--- Край на цитат ---
???
Пък като се видим - бирата от мен ;D.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия