Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Краси

<< < (37/43) > >>

h2motor:
Да да се гаси със сгъстен въздух е безотказно със сигурност но няма как да го използваме за гасене на пламъка който от камерата ще проникне в дюзата и от там в канала през който подаваме газ. Затова съм се спрял на варианта да изгасва в отвора на дюзата или отворите и които да да имат дебит могат да са повече от един - просто да са достатъчни за да пропуснат порция газ. След това гасене може да се сложи и един такъв клапан и за още по голяма сигурност да се постави на съда на електролизера и една клапа като "кихалките" които се монтират на резонатори на всмукателен колектор при конверсия на бензинов двг на газ. Освен това клапата не е кой знае колко трудно да се заглуши като се постави в тръба така че като сработи да свива цилиндрична пружина и да добавя обема на тръбата придвижвайки се  по нея и няма и да е съвсем плътна към тръбата така че да изпуска по плавно и налягането, ще се чуе само изтракване.

sorrry:
Да това е интересно. Между другото, когато задвижвахме едноцилиндров двигател, газа го прекарвах през дюза-клапан за инжекцион с електроника вързана към компютъра за момента на отваряне и времетраене. Работи надеждно без обратен огън. Сгъстения въздух за който споменавам , го подавам чрез трипътен вентил по газовия тракт. Така същия издухва газа и гаси пламъка. Иначе при продължителни взривове все пак се получава ерозия по дюзите.

h2motor:
  Да разбрах идеята за сгъстения въздух, добра идея и си прав че дюзата при многократно гасене на огъня в нея ще ерозира. ННО се оказва че има начин да се раздели с много тънка мембрана от силикон. Водородните атоми преминават през нея а кислородните ги спира. Това означава да може ННО да се превърне в ток и то при доста висока ефективност с клетки с протонообменна мембрана. Направо да си кажа аз съм скептичен по отношение коефициента на полезно действие на механичните устройства и на разни турбини, защото то не бяха газови турбини и стърлинг мотори и се оказва че са с кпд 30%. В тока е истината защото това което може да се направи като ехективност на електролизата плюс термолиза при продължителна работа ще даде два пъти повече енергия и с разни турбини, двг и други механични преобразуватели няма да тръгне такава машина за да произведе енергия.Такива реактори и дори стабилни за продържителна работа има направени вече доста според мен, но на стабилните проблема им е че умножават енергията по 2. Сега ще опитвам пропускливостта на такава силиконова мембрана и ще пиша.

venzi:
Здравейте.
За гасене на обратният пламък аз използвам филтър от кварцов пясък с големина на частиците от 0.3мм и дебелина на слоя от 10мм. Площа е според дебита. Не трябва да намалява налягането на системата. Слагам и мрежа 0.25мм. от неръждавейка,няколко слоя от двете страни. Филтъра го слагам вьв водопроводна муфа, а накрая са нипели или каквото ви е необходимо за връзките. Трябва да се уплътни със силикон /топлоустойчив/ между мрежата и стената, защото пясъка може да премине отстрани при експлозия. Работи надеждно.

sorrry:
   h2motor Дай ми моля повече информация за тези силиконови мембрани. Отдавна, когато започвах разработките с газа съм надувал какви ли не балони и презервативи. Доста съм гърмял, а и съм оставял надути за продължителен период надути някои. Не съм забелязал осезаемо понижение на обема. Чел съм и за магнитно разделяне, но още не съм стигнал до там с експериментите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия