Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Електролизер на Краси

<< < (38/43) > >>

h2motor:
 Остави тази мембрана много слабо пропуска. Алкална горивна клетка с електроди с разлика в потенциала им работи с ННО и го прави на ток, това е изненада. Не съм направил опитна постановка както трябва но има шанс от тази трънка да излезе заек.

sorrry:
И аз съм на мнение, че трябва с по- малко трансформиране на енергията да се стигне до крайния резултат. За момента все още съм на етап: ток - газ - двигател - генератор - пак ток.  Резултатите които ще получим, дори и негативни, ще ни донесат доста информация и опитност. Следващия етап ще е горивна клетка. Само, че колкото повече тестове да реализираме с колегите, толкова повече се заражда у мен убеденост, че не водната молекула е носител  на невероятната енергия. Според мен водата и Браун газа са елементът който осъществява достъпа до друга енергия. Не мога да си обясня как влагам  единица мощност и получавам няколко единици изходна. При едно и също количество вода след горене и запазване на концентрацията на електролита, тоест еднакви начални и крайни количества изходни в-ва има допълнително енергия. Не е дошла от нищото.  Да благодарен съм! Все пак ще е хубаво да се разбира и знае принципа на тази енергийна връзка и свойствата, за да може да се употребява по най-правилния начин.

Между другото имаш ли идея от какъв материал да са електродите на алкалната горивна клетка?  ::)

PyroVeso:

--- Цитат на: sorrry в Януари 17, 2017, 10:24:41 pm ---...Само, че колкото повече тестове да реализираме с колегите, толкова повече се заражда у мен убеденост, че не водната молекула е носител  на невероятната енергия. Според мен водата и Браун газа са елементът който осъществява достъпа до друга енергия...
--- Край на цитат ---
Дойдохме си на думата! Да, единствено тази "друга енергия" би могла да е източник на така бленуваната СЕ. Водата и газът са само средства, носители, инструменти.

h2motor:
 sorrry не са еднакви веществата в началото и в края за да се случи да получим повече енергия. Към същата клетка и обгазявам електродите и с един 1.5 волта микродвигател установявам че се получава ток. Клетката без да и пусна ННО дава 1.36 волта напрежение и слаб ток защото при включване на консуматора напрежението от 1.36 пада и не може да го захрани, пускам газ да мине между тях и заработва микродвигателя. Ето какво измислих по въпроса как да хвана хелия от студения синтез по повърхността на електродите - ще изгарям получения ННО в горелка и над пламъка ще поставя чаша в която би трябвало той да се пълни защото оставайки само той и е по лек от въздуха ще влиза и остава в нея изгонвайки въздуха. После този газ с диафрагмена помпа ще го напълня в балон, който би трябвало да литне към тавана на помещението а не да падне на пода. :) Електродите са неръждаема стомана и са с формиран окисен слой по повърхността, при много слаба проводимост на електролита им пускам импулси прав ток 50 волта и честота 500 херца с прост PWM - мосфет транзистор и чип555.

h2motor:
 Този слой - окиса не бива да се пипа с ръка, защото май е доста токсичен. Той е като прах по повърхността и за да стане по дебел се прави на няколко пъти, като електродите се сушат преди всяка обработка.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия