Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Електролизер на Краси
Михаил Кузмов:
Добре де, тогава това какво е?
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUgRZdtefpRjXx3f5p
На наблюдавай внимателно какво става в съда и уредите. Те са верни.
h2motor:
Правиш правотокова електролиза и почваш да качваш напрежението от 2 волта нагоре да кажем до 5 волта. Какво се случва с ефективността - пада, пада и енергията - тока се превръща все повече в топлина и по малко в разделяне на водни молекули..отиваш на 50 волта и мериш ефективността и дори при определени условия коефициента на преобразуване надхвърля единицата - това си го виждал в таблиците на французина и съм сигурен че те са истински - верни и е мерил точно. Светва ти червената лампичка на това място.
sorrry:
Кузмов, не знам от къде имаш този клип но е уникален. Наистина ли не разбирате? Експеримента съм го правил и с включен консуматор (крушка). При пада на показанията на амперметъра крушката ми заблестя и гръмна. Трябвало е да го повторя. Еврика ! Отивам да експериментирам.
h2motor:
sorrry - Как е свързана крушката и какво консумира че я назоваваш консуматор. При въпросния експеримент се отделя много топлина, но не и водород. Сумарно получената енергия надхвърля вложената, а ампеража и консумирания ток падат защото съпротивлението на "това" през което трябва да мине тока се повишава.
Преди 45 години трябва да е било си спомням съвсем добре как вода в метална кофа просто пламна повърхността и с пламък поне половин метър, живеехме в къща и топлеха вода с бързовар който представлява една керамична макара на която е навита спирала от канталов нагревател и към краищата на нагревателя с лустър клейма са свързани двата проводника на захранващия гумен кабел. Топваш го това нещо в кофата и включваш щепсела в контакта и с него се топли вода. Над кофата имаше закачалка на която са закачени къпи и те пламнаха също от този пламък от повърхността на водата кофата, естественно пожарът беше изгасен моментално - светкавично, родителите ми бяха млади хора - пъргави и на другия ден стената понеже се наложи да я варосат беше малко по бяла от другите. Важното е че още тогава разбрах че водата може да гори :) без да съм правил експеримент с такава цел. Така че то ако е писано да научиш нещо ще стане независимо дали си провел експеримент за целта дори.
АКО някои е порочел как описах в няколко изречения какви са импулсите които трябва да се подават и се е досетил - знае как да ги направи И реши да експериментира ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нещото което се нарича електролизер след експеримента се изпразва течността му, защото има вероятност да отдели достатъчно ННО само и този газ направи вътре възглавница и двата участъка на електродите между които е поизсъхнат ... проводимостта им към електролита там падне има възможност да се получи и искра която да взриви устройството. Бъдете особенно внимателни !!!!
краsik0:
Здравейте всички .
Влязох за малко в сайта и видях че темата се е разраснала.
Всъщност форума е затова.
За търсене на истината в експериментите.
Честита Коледа и весело посрещане на Нова година!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия