Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (9/68) > >>

nizo:
Радико, излагаш се. Тази тема е основана на една установка, която е построена в пълен мащаб от изобретателя и. Забелязваш ли, че тя не само е построена в пълен мащаб, но и прилежно боядисана и надписана?! Вижда се контролер за заряд и банка батерии. Вижда се и това, че системата работи. Тежести се спускат, тежести се качват, маховика се върти. Как може да видиш всичко това и да кажеш, че това е някаква простотия?! Простотия е да отричаш нещо което е построено и работи, само защото в главата ти има мисъл, че от гравитация не може да се генерира енергия. За съжаление това е нещо като умствен затвор. Ти си в килията на собствените си възприятия и за теб света е точно тези 4 стени, пода и тавана. Когато излезеш от това умопомрачение ще осъзнаеш, че свободна енергия има в практически всички видове системи - механични, хидродинамични, гравитационни, електромеханични, електромагнитни. Това разбиране ще ти се струва толкова нормално, колкото и факта, че един климатик топли 5-6 пъти повече от реотан.

Радико:
единственната причина везната да мери е, че лоста и е с конфигурация като на картинката.
при всяка друга конфигурация няма да се стабилизира в хоризонтално положение.
Ама за да се сети човек трябват бъбреци.
Еи мечтайте си щом не ви се отдава мисленето аз спирам да ви разубеждавам че още не съм си направил клавиатурата и сега нямам никаква полза от това.
П.П. да nizo има в много системи свободна енергия но точно в тази има точно толкова колкото в постановката на Макса. Аз и там се излагах като ви убеждавах, че няма да работи нали.

juliang:
Ще цитирам част от първия пост:

--- Цитат на: nizo в Април 25, 2016, 09:42:33 pm ---При вариант 2, нещата са малко по различни. Тук нашата тежест в първоначалния момент виси и с това преодолява този инерционен момент за сметка на времето, но не и за сметка на потенциалната си енергия, защото докато маховика не иска да се върти, то и нашата тежест не губи височина и съответно потенциална енергия. Така излиза, че когато тежестта стигне най-ниската точка, то ние получаваме маховик които е запасил потенциалната енергия на тежестта в кинетична енергия, но и имаме безплатно преодолян инерционен момент. Това вероятно означава, че маховика може да вдигне тежестта обратно нагоре и след това да му остане инерционен момент, който да ползваме безплатно.

--- Край на цитат ---
А какво става в най-долния момент с тежестта която се спуска? Тя вече има КИНЕТИЧНА енергия, има инерционен момент в движението си надолу. Трябва да вложиш енергия от маховика за да й обърнеш движението, т.е. да я спреш да върви надолу и да я ускориш за движението й нагоре.

nizo:
Постоянно се излагаш. Системата на Скинър също бе заснета и режеше яко дебели стружки. Скинър обаче не бе направил това, което Макс направи. Не знам как неуспешната репликация на Макс доказва нещо като неработоспособно. Скинър има 4 орбитиращи тежести, мотора му върти във вертикална плоскост и изобщо не е ясно на какво и как предава енергията си. Над роторите стърчат някакви пръти. Пропорциите на тежестите са неясни. Първо трябва да се знае защо Скинър е избрал такива решения, такъв брой ротори и т.н. и след това да се репликира с ясно разбиране на това, което се цели.

juliang, във видеото се вижда, че тежестите се редуват. Едната пада, а другата стои в долна позиция и вероятно чака маховика да я издигне. Аз не твърдя да имам пълно или въобще някакво разбиране на системата. Според мен обаче, инерциите в системата са изцяло преодолявани от гравитацията, защото на гравитацията за инерции не и дреме или по-точно на нас не ни дреме, защото гравитацията ги преодолява за нас.

бай Теню:

--- Цитат на: Радико в Април 30, 2016, 11:33:28 am ---единственната причина везната да мери е, че лоста и е с конфигурация като на картинката.
при всяка друга конфигурация няма да се стабилизира в хоризонтално положение.
Ама за да се сети човек трябват бъбреци.
Еи мечтайте си щом не ви се отдава мисленето аз спирам да ви разубеждавам че още не съм си направил клавиатурата и сега нямам никаква полза от това.
П.П. да nizo има в много системи свободна енергия но точно в тази има точно толкова колкото в постановката на Макса. Аз и там се излагах като ви убеждавах, че няма да работи нали.

--- Край на цитат ---
  А можеш ли да накараш тази везна да работи като гравитационен двигател. Защото аз мога и като ми остане време от празничните маси на които си пилея времето ще ти дам 2-3 примера. Помисли и за каиша за който ти намекнах---има решение и то е елементарно.....Весели празници....А ТОЗИ ДАЛИ НЕ ЗНАЕ ЗА ГРАВИТАЦИЯТА повече от мен и теб взети заедно....https://www.youtube.com/watch?v=uz_X0AclDx8 и още десетки примери...https://www.youtube.com/watch?v=JTXImxWIVwY

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия