Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (26/68) > >>

Радико:
Добре Теню пожелавам ти успешна и спорна работа. Явно и ти, като Макса, няма да се научиш, докато лично не настъпиш мотиката. Е ще чакаме снимки, клипчета. След което с удоволствие да си посипем главите с пепел, аз и неколцината опоненти, дето се опитвахме да те убедим, че няма да стане, но щом твоята машина е на друг принцип. Действай.

бай Теню:
Извинявай, но може ли да ти задам един въпрос не по темата. Ходил ли си във металургичен завод и ако  си, какво ти е направило впечатление...

juliang:

--- Цитат на: Теню в Май 04, 2016, 02:45:28 pm ---Да, това е двигател  задвижван от свободна енергия. Презареждането също не е нещо кой знае колко трудно/сложно или скъпо или консумира много енергия.
--- Край на цитат ---
По тая логика и будилника с пружина е задвижван от СЕ. А аз не съм знаел, че си имам "вечно фенерче" в колата:

повъртя няколко минути манивелката, и после си светя почти 1/2 час...

Аtos:
Ами, Юлиане...ако задълбочиш разсъжденията, ще се убедиш, че най-добрият източник на СЕ е човешкият организъм:)
Ако калориите, които хабиш мускулно (за ден, без да отчитам тези за животоподдържащите системи) се опиташ по какъвто и друг начин да ги извлечеш от дневната дажба храна и да си светнеш фенера с тях...

juliang:

--- Цитат на: atos в Май 04, 2016, 04:10:06 pm ---Ами, Юлиане...ако задълбочиш разсъжденията, ще се убедиш, че най-добрият източник на СЕ е човешкият организъм:)

--- Край на цитат ---

... и лека-полека стигнахме до робовладелския строй... :) Защо трябва аз да се моря, а не окова един "индианец" и да го накарам да върти "хамстерско колело" срещу 2 шепи ориз дневно? Това ли е разбирането ти за СЕ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия