Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Други нагревателни устройства

Супернагревател

<< < (9/15) > >>

zapadug:
@atos

Затова му се вика процентче :)
Плюс благодарности от мен за помощта.
Е все пак, ако работи както се предполага ... някой има доста добър продукт за пазара.

Та затова я мисля по-простичка. Нещо евентуално по-лесно за направа (което досега излиза май съвсем не е толкова просто :D).

Михаил Кузмов:
Ъхъ ! Не съвсем простичко ! Според описанието на картинката: The wire reach more than 1000℃ and the resistance will be increased more than 3 times.
T.e. температурата на проводника ще нарасне повече от 1000℃ и съпротивлението ще се увеличи повече от 3 пъти.
До тук добре, НО медта се топи при 1085℃ !
Какво ли ще се случи с почти топящата се мед, и изолаторът, който трябва да държи витките на разстояние, за да не стане късо ??
zap..., ако си готов да финансираш експеримента с медна жица и изолатор, аз съм готов да го изпълня !!
Поздрави и кураж !!

zapadug:
Мерси за помощ(т)а на всички, вероятно е по - удачно някои ако иска да го предложи за анализ на електролаборатория и ако има резултати ок.

или в някоя фирма за проектиране на нагреватели.

zapadug:
Някой да проявява интерес за търговско приложение на нагревателя.

Радико:
Аз проявявам интерес във отговор #8 съм дал линк, ето давам го пак:
http://www.banggood.com/Low-ZVS-12-48V-20A-1000W-High-Frequency-Induction-Heating-Machine-Module-p-1038472.html
поръчваш два такива един за мен един за теб останалата част аз ще я направя.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия