Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith
Електричество в древен Египет
Laic:
--- Цитат на: mito_kupona в Март 15, 2016, 03:06:26 pm ---... Доказва го картата на Пири Рейс, тя е създадена през 1513 година, но той е черпел информация за създаването ѝ от древни източници.
--- Край на цитат ---
Здравей mito_kupona,
Без по никакъв начин да оспорвам изводите ти като цяло, изразявам "леки" съмнения само и единствено относно достоверността на датата, на създаване картата на Пири Рейс, естествено и това, че тя е създадена от него. Смущава ме факта, че на картата е нарисуван 32 румбов компас.
Прието е, че в началото на 14 век Flavio Gioja е усъвършенствал компаса изобретен от китайците, като е закрепил към магнитната стрелка "картушка" и ги е закрепил върху вертикална игла - тогава компаса е бил 16 румба. Едва към средата на 16 век, в корабоплаването е започнало използването на 32 румбов компас - т.е. след като вече Пири Рейс го е нарисувал на картата си??? Смущава ме и факта, че напоследък започват да бъдат "откривани" все повече карти изработени от Пири Рейс ;). Погледни карта на Европа от тази страница - http://www.hadiblog.com/piri-reis-haritasi-vs-gunumuz-haritasi/03/. Почти съм убеден, че братята македонци като видят тази карта, може да изнамерят някоя още по-стара, създадена от някой МАКЕДОН ;D.
В заключение, и моите догадки съвпадат с твоите, но не вярвам на турците.
Phantom:
Още по-странно става, когато учени (от НАСА мисля че бяха), решили да направят възстановка откъде се е гледало към Земята за да се виждат тези очертания. Странното е, че когато направили компютърна симулация, се оказало че картата на Пири Рейс , или по-точно неговото копие на по-древна карта, е "рисувана" гледано от Луната към Земята от точка от линията разделяща видимата и невидимата част на Луната. Странно в картата е и фактът, че Антарктида не е покрита от лед ! А по времето на Пири Рейс вече би трябвало да карат шейни :)
видео 5:21 мин. https://www.youtube.com/watch?v=yiSzT_PaxL8
Аtos:
Ами нали точно това се спомена - че е ползвал древни източници, нищо, че "вече е карал шейни"...
Laic:
--- Цитат на: atos в Март 15, 2016, 11:29:50 pm ---Ами нали точно това се спомена - че е ползвал древни източници, нищо, че "вече е карал шейни"...
--- Край на цитат ---
Не, не нямах предвид това ...
Това, което ме смущава е : Пири Рейс е ползвал данни на по-развити цивилизации - до тук добре, но ако е така, то той не би прерисувал 32 румбов компас, защото такъв едва ли е бил нарисуван на оригинала. Цивилизация, която може да състави карта (такава от която Рейс е взаимствал) не би ползвала толкова примитивно устройство като 32 румбов компас.
Необяснимо е от къде Рейс е видял 32 румбовия компас (той е създаден по-късно) за да го нарисува на картата, която е съставил по друга древна карта. Това е все едно, да се твърди, че някой през 1962г. е прерисувал JPG изображение, но е нарисувал и Правец 8Д - колкото си подхождат JPG-а и Правеца, толкова и картата на Рейс с нарисувания от него компас.
Моето обяснение е, че някой друг, в един доста по-късен момент е нарисувал картата, която представя за карта на Рейс (в посочения от мен сайт не се споменава, че Рейс е взаимствал, а само, че е велик мореплавател), но този някой не си е направил труда, да се осведоми за това, какви компаси са се ползвали по времето когато се твърди, че Рейс е нарисувал картата.
mito_kupona:
По принцип почти всички доказателства за съществуването на много по-развити цивилизации от нашата или за извънземна намеса на Земята в далечното минало се представят, като фалшификати, а целта е ясна. Но аз си мисля, че американците, са били наясно с достоверността на картата на Пири Рейс, за да се захванат с такива сравнения и изследвания, при които се харчат много пари. Ако е имало дори и капка съмнение, просто няма да го направят. Ако някой наистина е поставил 32 румбовия компас по-късно на картата, това не прави тази карта фалшификат.
https://www.youtube.com/watch?v=KYTOvZXXMMY и още https://www.youtube.com/watch?v=Jk83n-eKWYw
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия