Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Електричество в древен Египет

(1/18) > >>

mito_kupona:
Колоната на джед има най различни интерпретации, някой от тях, са, че това е символ на стабилност, на енергия, или е някакъв изолатор, но според мен, това е някакъв високоволтов трансформатор. В египетските храмове има релефи на, който, са изобразени неща подобни на лампи, така, че си мисля, че тези хора, са познавали електричеството. Даже има изобразени цели схеми на някакви технически устройства от, който излизат кабели и към тях, са свързани нещо подобно на лампи.
    Имам някакви идеи за този трансформатор, но трябва да отида до Египет, за да видя всички детайли.
Чакам мнения по въпроса. https://www.youtube.com/watch?v=Lwv6KeM1QXE

Аtos:
Да, в Египет са откривани и глинени съдове, които се класифицират като електрически батерии - нещо като хибрид от лайденски стъкленици и акумулатори, не си спомням точно...
Мисля, че Кадуцеус имаше информация по тази тематика, ако не се лъжа?

Maistora52:
Интересно!
Предвид "бронзовата епоха (ера)" - значи има нещо като медни "проводници" изливани от стопена мед в каменни улеи и изтегляни и изковавани до съответни дължини и дебелини.
Но за такива като показаните големи, че и стъклени, че и вакуумирани лампи, едва ли можем да говорим. По-скоро това са някакви конусовидни метални външни съдове, служещи като екрани, предпазващи операторите от статичните разряди.
Мисля че става въпрос само и единствено за статични тоци! - правещи разни "илюминации" при религиозни обреди.
Стъклената "лампа" на една от снимките е сегашно творение, служещо само за показно

Михаил Кузмов:
Моята асоциация е: химически източник-умножител-натрупване-разрядник ! Остава да разберем как са накъсвали !
Дали с IGBT ?  ;)

mito_kupona:
А моята асоциация е химически източник или галваничен елемент, преръивател, повишаващ трансформатор, което е колоната на джед и товара, лампите. Според мен това нещо работи, като бобината на Румкорф, но тук няма пружинка, която да връща преръивателя в изходно положение, когато се прекъсне веригата, а се използва гравитацията или постоянен магнит, който се отблъсква от магнитопровода на колоната на джед, когато на нея е подадена ЕДС и веригата се прекъсва и после процеса се повтаря. Предполагам, че честотата на превключване на преръивателя е ниска и това позволява използването на железни магнитопроводи. Обърнете внимание, каква форма имат проводниците, наподобяват броеница, и според мен това е така, защото се използват вълнови процеси за по ефективно разпространение на енергията.
   Ако това, са лампи то те не са като нашите, това вътре в колбата, което прилича на змия също е нажежаема жичка, но тя се нажежава и свети вследствие на вълнов резонанс, според мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия