Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Електричество в древен Египет

<< < (2/18) > >>

Михаил Кузмов:
Явно си задълбал ! Впечатли ме средната картинка ! Това под лампите ! Горе хоризонталната конусовидна бобина ми изглежда като първична на ТТ която трябва да е долу ! Вертикалните 7 дебели намотки (може би), които влизат сякаш в конусовидната бобина са като дебелите намотки от салама ! Нещо не ми се вързва, ама какво ? Пък и тези лампи ! Извън земни ли са ги донесли или са произведени от тях ?? Едно ми изглежда сигурно, че има високо напрежение !

Михаил Кузмов:
Още какво намерих за DJED ?                                                                                 http://jedidiah.blog.bg/history/2011/12/08/quot-secret-plan-ancient-egypt-paris-quot-tainiiat-plan-drev.863297

mito_kupona:
Цитат от статията
 „Затова, аз ще си позволя да изляза от електрифицираните предложения за тълкуване на сцените и бих предложил кратка моя версия.

ДЖЕД създава (сътворява със собствените си ръце змията) нещо. При тази сцена имаме сакрален творчески процес извършван чрез „ръцете” /по негова воля/ на ДЖЕД в пространство, с активното съдействие на ИЗИДА, която с вдигнати ръце и с лице към действието явно изпълнява активна роля и определен ритуал в момента. Знаем нейните магически способности, които явно в този акт са от ключово значение гарантирано от нейното присътвие. Вътре в „ограниченото” пространство имаме ЗМИЯ, която пряко свързваме с Царя Змей, само ТОЙ ДЖЕД приносителя на единната божествена същност БОГ в своята цялост, ПЕ ЗЕ ДЖЕД - образ съдържащ в себе си ДЕВЯТКАТА НА БОГОВЕТЕ може да създаде НИСУ -  фараона, Царя и единствено на НЕГО, и по НЕГОВА воля се случват нещата, единствено на НЕГО се  дължи управлението на царете на древен Египет. Той СЪЗДАВА Нису – фараонската, Царската кръвна линия продължена и съхранена до ден днешен. Той избира народа воден от Царската кръвна линия и неин приносител, от тук произтичат всички твърдения и с право относно БОГОИЗБРАНИЯ НАРОД описан в Библията и редица други писания.“
    Автора на статията сигурно е евреин и това е поредния опит за заблуда на хората. Какъв „ богоизбран народ“, каква „царска кръвна линия“, когато се знае, че евреите, които Моисей е извел от Египет, са били роби и най-долната прослойка на тогавашното общество. Абсолютни глупости, както и тълкуванията на археолози и египтолози. Жалко, че тези хора, са технически не грамотни и пишат само глупости.
    За мен това е техническо съоражение и никой не може да ме убеди в противното. В храма на Изида е имало някаква лампа, която е светела от стотици или хиляди години и по думите на древните гърци, които, са се обучавали в Египет тази лампа не е можела да се изгаси нито, с вятър, нито с вода.
    За мен това, са познания от времето на сътворението дадени ни директно от създателя, но просто са изгубени и забравени във времето. Не е невъзможно да ги преоткрием отново.

dmitarp:
Покажи и снимката на лаптопа и мобилния телефон на Фараона. По глупава интерпретация на тези снимки не бях чел. Откога короните на палмите са лампи, а стълбовете им - трансформатори. Когато ги пишеш тези неща, не ти ли става смешно?

mito_kupona:

--- Цитат на: dmitarp в Март 03, 2016, 07:53:57 pm ---Покажи и снимката на лаптопа и мобилния телефон на Фараона. По глупава интерпретация на тези снимки не бях четял. Откога короните палмите са лампи а стълбовете им трансформатори. Когато ги пишеш тези неща не ти ли става смешно?

--- Край на цитат ---
   Покажи, къде на снимките видя палма. Пише се „чел“, а не „четял“. Както на теб тази интерпретация ти се струва смешна, така и за мен останалите интерпретации, са смешни, разни хора, разни мнения, разни идеали. Възпитания човек никога не обижда опонента си, който има различно мнение от него.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия