Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Ветро генератори
Вертикален ветрогенератор
Аtos:
Радико, успя да ме разсмееш ;D
Така е, но тук пак говорим за високи обороти...могат да се осигурят с предавка от мощна турбина, макар и бавно въртяща се.
oniatam:
Във форума на направи си сам има една тема от стотина страници за ветрогенератори, верно там става дума за хоризонтални но определено човек може да получи нужнта информация.
Хората там споделят реален опит а не празни приказки, даже един от тях ги прави по поръчка на клиента и това хоби да го наречем му носи пари.
Поздрави и успех!
Радико:
Дай го тоя линк де кво само загатваш, зщото в тоя форум е егати миш-маша.
coke2k:
Виждал съм генераторите на В.Запрянов. Съвсем обикновен генератор с намотки без магнитопроводна сърцевина. Върти се гладко и леко поради липсата на желязо в намотките, спирачния момент на празен ход липсва, съответно и генерираната енергия е малка. Нищо особено. Три диска с диаметър около 300мм, намотките са разположени на средния диск, който не се върти, а магнитите са на горния и долния диск, които се въртят. Това е.
Vetap:
Не е трудно за изработка, само вятър да има. Препоръчвам на всички, които се канят да правят вятърни двигатели да проверят първо дали в даденото място има достатъчен рандеман от вятърна енергия, за да не се получи както при един мой приятел с дървена глава. Строи кули, вързва различни автомобилни алтернатори, и т.н - две години труд и доста пари. Когато му показвах официалните диаграми, дадени от съответните институции, където се казваше, че в този район не е изгодно да се строят вятърни електростанции се подсмиваше и казваше: "Остави ги тях, те нищо не разбират". Наскоро го посетих за да видя паметника на човешката глупост.
Преди 3-4 дни побликувах съобщение, в което давах съвет на "вятърните ентусиасти" да използват т.н. "бедини" с 10 бобини като генератор, но виждам че постът е пропаднал и не е побликуван.
Ето тук някои решения. Хората ги правят от години. Най - големия вертикален ветрогенератор, за който съм чувал е в Китай и има мощност 1 МW. На магнитна подвеска е и е проектиран от американска фирма."Maglew" се казва.
http://www.popularmechanics.co.za/tech/free-as-the-wind/
http://windpower.org.za/
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия