Форум > Мошеници и изгонени потребители от форума

Скандално Иконимия на Ток, само с обикновен мрежов Траф.

(1/3) > >>

hristolocco:
Здравейте електро-маниаци, на повечето от вас сигурно вече им е известен метода за връщане на старите дискови електромери назад, само с помощта на мощен мрежов трансформатор с особенна схема на неговото свързване към ел.инсталацията. Тук ще разгледаме метода за Иконимия на ток пак с такъв мрежов трансформатор.

За да имаме Иконимия на Ток са ни необходими: 1.Мрежов трансформатор поне 100Вата може и повече по-голяма иконимия ще имаме.
2.Особенна схема на свързване на мрежовия траф.
Резултат: Иконимия на Ток.

Мрежовия траф нека бъде примерно с вторична 10 Волта 10 Ампера Типова мощност 100 Вата.
От мрежата 220V нашия мрежов Траф ще хаби около 0,5А.

Схемата на свързване:

Виждаме че първичната 220 Волта, 0.5 Ампера е свързана директно към мрежата 220V. На изхода имаме 10 Ампера ток, който се подава директно в товара ел.печка 2 киловата и прави Иконимия на Ток. А Честито! ;):):):)

Забележка вторичната на Траф-а трябва да се сфазира правилно, ако не забележите повишаване на изходното напрежение на клемите на товара трябва да се завърти само една от двете намотки на трафа, като се обърнат начало - край .

Радико:
Христо Да ти е честита икономията, да ти подаря един по голям траф да ти е повече. Пък в края на другият месец сканирай сметката от енергото и я публикувай тука. Но за всеки случай си кътай парици и наблюдавай внимателно електромера, да не се изненадаш неприятно от фактурата.

dmitarp:
Не един, не два и двеста  да заредиш, енергията ще дойде от акумулатора а не от самосебе си. Забравете за обратния импулс, и за разпределение на енергията в няколко кондензатора, всичко това е илюзия, поддържана от незнаещи или от заблудени или от мошеници. От там няма да изскочи нищо, това е като махалото, отклоняваш го в едната посока и след това си го взимаш, но никога повече., трупаш енергия в бобината или кондензатора и след това си я взимаш, но никога не е в повече.

ndm:
Locco, довърши схемата, сложи самозапытка за да ни стане ясто СЕ-то. Така, за лаиците като мен, не знаем къде и как да включим реотанчето зимъска.

Laic:

--- Цитат на: locco в Юли 13, 2016, 02:20:34 pm ---Специално съкратено обяснение за Баш Майстора като цъкнем с ЦК ключето, зареждаме не един, а два кондензатора, само с едно ЦeКa цъкане, два заека.
--- Край на цитат ---

     Гледай, гледай ти каква далавера  :o,
     Ми що не вземеш да приложиш ето тази схемичка  (само на мястото на генераторчетата, си сложи твоята бобинка) и тогава с едно "цъкане" ще зареждаш "n" на брой кондери - тогава далаверата ти ще е умножена по "n", а не както е сега при теб само х2 ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия