Форум > Продавам/купувам, магазини за електроника, магнити, части и др.
купувам UPS
bobi123:
Краси, привет.
бях писал "днес"......... :), разбира се малко по-късно и при повече време.............аз намерих това http://www.apc.com/shop/bg/en/products/APC-Smart-UPS-RT-2000VA-230V/P-SURT2000XLI и под бутона dokumentation си има всичко и вече н.п. - http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE-6Z8LHV/ASTE-6Z8LHV_R2_EN.pdf?sdirect=true
Благодаря все пак за вниманието - и с руският се справям добре ;D
bobi123:
dymelsoft , вентилатора работи непрекъснато, свят ще му се завие ;)...........така ли трябва да бъде ?
Лампичката че е вкл. в захранване и от дясно петте лампички до горе светят .
Почетох подробно ръководството за обслужване, но за вентилатора не разбрах кога работи и дали има моменти в които почива.
Имах идея да бодна на UPS-а външен акумулатор, ама се оказва че работи на 48 V и 4 големи 60 Ah ще ми дойдат множко ;D, та затова
ще си взема още 4 батерии но от 9 AH /най-големите/, и след празниците ще питам в "Импакто" откъде мога да си поръчам кутия за тях-гледам че има с размера на самия UPS и се "сдвояват" и всичко става много компактно.
Моят UPS пристигна без 2-те "основи/опори/крака", та ще питам и за тях.
Ползваш ли някакъв soft. за него, вързан ли ти е към комп. ?
dymelsoft:
bobi123, вентилаторите на всички UPS-и с подобни мощности работят постоянно. Съдейки по това, че същия не е в стаята, а при котела не виждам какво те притеснява това. Ако все пак е в помещение в което този шум пречи, премести го някъде на друго място :). Самите вентилатори са с лагерна втулка и са проектирани за продължителна работа 365d*24h :). Имам UPS APC 3000VA който не е спиран вече 8-ма година, само са подменяни акумулаторните блокове при това без същия да се спира. Тези двата които са като този, който си взел не съм ги закачил към компютър, но скоро ще го направя, най-вече на единия. Поздрави.
bobi123:
ОК.
Благодаря!
UPS-а е в котелното - да. Нека си върти щом са така проектирани, наистина не ми пречи-важното е резултата - да ми даде време при необходимост да си пална генератора. :) Та скоро ще направя проба колко ще издържи с работеща горелка, натоварен на max. Но не зависимо от резултата ще му взема още 4 батерии. Гледам че оригиналните са 12V/7.2 AH, предполагам няма да има проблем ако са 9 АН или колкото там има повече.
--- Цитат на: dymelsoft в Декември 26, 2015, 11:22:21 am --- само са подменяни акумулаторните блокове при това без същия да се спира.
--- Край на цитат ---
И аз ще търся такъв ак. блок или както там се нарича искам другите 4 батерии да ги бодна от зад и така да може да кара UPS-а повече време. В краен случай ще им спретна една кутия от ламперия и готово ;D
Благодаря за вниманието, успехи и Късмет !!!
PyroVeso:
Има и едни китайски батерии 17Ah, произвеждани са за APC и са качествени, продават се в пакет по 2 за 24V, с бушон между двете. Но са цифра.
Sacred Sun май се казваха. Трябва да погледна на тавана дали не ми е останала някоя...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия