Алтернативни енергоизточници > Вашите експерименти

Бобина за електромагнити, усилвател на електрическа енергия

<< < (4/4)

mi68:
https://www.youtube.com/watch?v=DxntHp7-wbg
Интересен материал.

montanar:
mi68 аз не виждам какво е общото между клипчето и името на темата?
Клипчето е забавна математика за напреднали където се подхвърлят пи, числови редици и графично представяне на зависимости..... Само де е интересно.
Поне аз това виждам.

mi68:
Здравейте,
Със спирални бобини съм правел експерименти и сега замислям друг модифициран експеримент. Идеята е да имам центроснремителна сила и да черпя енергия от пространството. С клипчето само демострирам математическо описание на лъчиста или радиална енергия. Да имам генератор на СЕ трябва да имам усилвател със самовъзбуждане. Да нямам повече взривени установки изключвам самовъзбуждането и трябва да се докажа усилване на енергията минимум 40% или корен от 2. При центростремително движение се повишава честотата (кинетичната енергия), а не амплитудата (потенциалната енергия).
Повишаването на честотата трябва да дойде за сметка на средата (ефира), а не за сметка на електричното поле (захранването). Повишената честота в реактивен елемент бобина може да доведе до увеличавене на амплитудата, т.е. освен усилване трябва да имам преобразуване. За усилване трябва да имам резонанс.
Енергията (работата) съдържа в себе си време, което обикновено е компенсирано-нулирано. Ако се раздели времето на два противоположни потока енергия се получава. В електротехниката двата потока от време се разделят с бобина и кондензатор, едното върти на +90 градуса другото на -90 градуса, в резултат имаме колебание, но винаги имаме загуби и трептенията затихват.
Да не пиша съображения, сметки и схеми направо да чакам резултата от опита и напрактика трябва да врътна нова бобина с 8 проводника, UTP-то е подходящо.

montanar:
Ами действай! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия