Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Еднополюсния двигател на ТЕСЛА
Yoro:
x_name41! Теса не може да подава нищо на батерията докато не заработи генератора към батерията не отива нищо.
Нолмално е като пада напрежението на батерията да пада и тока. :) За това като е на 11 V и тока е с по ниска стойност, но когато напрежението на батерията е 16V тока е доста отгоре.
Виж схемата.Теса е свързан на местото където е батерията свързана към емитера на транзистора.
juliang! Четеш ли какво пиша въобще? Прочети и пак пиши. Ако искаш де.
Тук няма да стане по стандартните начини. Или поне не с такива уреди каквито използваме.
juliang:
--- Цитат на: Yoro в Юни 17, 2016, 08:21:34 pm --- juliang! Четеш ли какво пиша въобще? Прочети и пак пиши. Ако искаш де.
Тук няма да стане по стандартните начини. Или поне не с такива уреди каквито използваме.
--- Край на цитат ---
Ами тогава спри да цитираш и да показваш на видео показанията на уредите... какво да гледаме и какво да мерим, за какво да идват хора при теб, като сам казваш че с "тия уреди" няма да стане? С кои ще стане? С молитви? С вяра? С махала и багети?
x_name41:
--- Цитат на: Yoro в Юни 17, 2016, 08:21:34 pm ---x_name41! Теса не може да подава нищо на батерията докато не заработи генератора към батерията не отива нищо.
--- Край на цитат ---
е че аз нали същото казах
--- Цитат на: x_name41 в Юни 17, 2016, 07:33:24 pm ---Yoro в началото реотана (според показанията на стрелковия уред) консумира в интерес на истината не 5 ампера а около 4 ампера при около 11 волта от "умрелия" акумулатор (това е защото в първия момент когато стрелковия уред е на нула се вижда че не е калибриран добре като стрелката показва малко над нулата), след това на 0:41-та минута завърташ генератора и чак тогава почва да се зарежда. от ТЕС-а
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: Yoro в Юни 17, 2016, 08:21:34 pm ---Нолмално е като пада напрежението на батерията да пада и тока. :) За това като е на 11 V и тока е с по ниска стойност, но когато напрежението на батерията е 16V тока е доста отгоре.
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: x_name41 в Юни 17, 2016, 07:33:24 pm ---вижда се че така или иначе все пак ТЕС-а има потенциал да осигури необходимата мощ.
... енергията от ТЕС-а минава просто през акумулатора посредством генератора (въртелягата) защото той се зарежда бързо и е зареден след определено кратко време, като за подържането на заряд не се изисква кой знае каква енергия защото самото минаване на енергията от ТЕС-а чрез въртелягата през акумулатора е достатъчна за подържането му в заредено състояние, като към реотана енергията идва не от акумулатора а от ТЕС-а поредством въртелягата. Спре ли се или преустанови ли се работата на ТЕС-а в определен произволен момент енергията към реотана веднага започва да идва от акумулатора, който е като буферен капацитет
--- Край на цитат ---
EDM electronics:
Не знам дали е спам темата последните 20 стр., но възбуди голям обществен интерес. Видно е. Кел файда да няма нищо излишно в тая тема, а да прашасва там в ъгъла на форума още 10 г. Поне да разберем с малко или много кавга :D дали има нещо тук или не и да преминаваме на другата тема. ;D
Всичко напоследък е благодарение работата на Yoro. Не може да му се отрече. Той е с най-сериозната Бедини разработка. Дали е прав или не, е друг въпрос, но важното е че човека търси, вярва, полага труд, хвърля средства и ни казва какво е постигнал, за което заслужава уважение. Кани у тях всеки приятел или враг да види сам с очите си. От гледна точка на позицията ми и аз съм от "врага", но той ме кани човека няколко пъти. Каква по-добра оферта?
Обеща да видя самозахранване, а това вече е друг разговор, сериозен разговор. ;)
Откровена прогноза: на 95% съм скептичен, но давам на Yoro 5% да е прав.
GMG:
От сега нататък ще ти викам ЕДМ-шарана ;D
Кви 5%, какви пет лева бре човек? Нима се връзваш на обяснения
от 1001 нощ за обратния импулс и то от 2N3055 или друг 100V-ов TIP :o
Дори и сто витков литцендрат да навие Йоро, независимо от диаметъра
на проводника, формата на макарата, подредбата в пентаграм, шестограм, октогран... все тая ;)
Поздравления за труда и упоритостта му, но да се самозаблуждаваш без да
разбираш от елементарни процеси е разбираемо и простимо!
Още повече, че не може да ги регистрира и измери. Вярвам, че ще му
покажеш някои тънкости не само в измерването ЕДМ, но не забравяй
да отчетеш разхода на колата на отиване и връщане (след заряда с машинката разбира се).
И още нещо; Помоли го да ти демонстрира как цветето в саксия както си
стои до прозореца и обърнато към Слънцето, след запуск на генератора, то се обръща към него пренебрегвайки светлината.
Има и още, но мисля като за начало е достатъчно :)
Успех!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия