Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднополюсния двигател на ТЕСЛА

<< < (42/68) > >>

krasias:
Здравей Velektra, и аз имам същото зарядно, много е добро. Акумулатора не кипи по време на зареждане и при пълен заряд тока е почти нула. Върши много добра работа.

g1905:
Няма как да се съглася, че 14,3 V с посочената схема е напълно зареден акумулатор. Непълното зареждане също съкращава живота на батериите. Пълен заряд се постига с напрежение около 15,6 V. По-горе дадох пример за един от акумулаторите, които имам, как се държи на зарядно, а и е изпробван на няколко различни зарядни устройства. Явно започва един спор, който не мисля, че е по темата.

bobokom:

--- Цитат на: krasias в Октомври 25, 2015, 09:55:15 am ---Здравей bobokom, проблема ти е точно в зарядното и ако искаш наистина да си скапеш акумулатора можеш да разчиташ на него.
По добре си вземи истинско автоматично зарядно и изхвърли тоя боклук.

--- Край на цитат ---

Нещо такова ли? Това ми е подарък от сина ми.

lda_has:
Velektra схемата е чудесна. Споделям от личен опит защото съм я правил, ползвал и още се ползва от мой приятел. Същата има свойство в студените зимни месеци да до зарежда по-старите акумулатори до необходимото ниво на заряд. Може да се ползва и в продължение на няколко месеца, години без изключване. Последното е изпитано като зарядно на аварийни акумулатори на телефонна централа лично от мен, без изключване в продължение на много години.

Всичко писано от мен се отнася за схема 8.1.

Атанасов_Хасково

krasias:
 bobokom, може и да стане тия са добри ползват ги авиомоделистите. Провери в упътването какъв ток може да ползваш от него, иначе имат много настройки които трябва да зададеш. Сега видях на снимката отдясно дават му max 6A, което значи че трябва да стане.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия