Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Еднополюсния двигател на ТЕСЛА

<< < (27/68) > >>

GreenHulk:
Ще може ли малко повече за детектирането на радиант?

PyroVeso:
С две ръце заставам зад мнението и подхода на бате Мишо Кузмов.
Не отричай това, което ти се струва невъзможно, и винаги се опитвай да бъдеш обективен - това е правилният подход, според мен.

fantom4e:
eлектрохимици се намират, дайте инфо да го мислим ;)

Vetap:
Yoro,
Би ли пуснал линк към еднополюсния двигател на Тесла? Аз съм срещал само информация за " махалото на Тесла", което е нещо като съвременните елктромеханични часовници.
Аз постигнах подобни резултати ( възстановяване на сулфатизирани акумулатори) с генератор на остри имулси - напълно електронен вариант. Но съм съгласен с тебе - "вихърът" създаден от въртенето на магнитите е от решаващо значение. Правил ли си експерименти да измериш промяната на ефективността на генератора при различни скорости на въртене? Не мога да си обясня също и факта, че силата на магнитите не оказва влияние на ефективността?! Но може би нееднородността на полето да има значение.
Желая ти успех при самозахранване на генератора.

h2motor:
fantom4e- според мен тези импулси от този генератор вдигат разликата в електрохимичния потенциал анод - катод на батериите просто и това се вписва в модела на физиката и химията и не излизат извън него.Също така се случва и студен синтез на хелий от водород и енергията от него отива и тя за формиране на тази разлика а не само енергията която е в импулсите. CFR е възможен и то точно в електролизер - батерия и няма да го извади от строя поради високата температура в реактора, защото синтеза се случва в много миниатюрни пори с ниска температура.Така че наистина се произвежда енергия.
 Може да не съм прав, във физиката магнитното поле е дефинирано много мъгливо и не е ясно то има ли материален характер и кои са частиците които се движат. Дефакто има много технически устройства за които според науката не е много ясно как работят, но те се ползват масово и си работят :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия