Автор Тема: Недоказано захранване на ДВГ с директно получен водород.  (Прочетена 21238 пъти)

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #15 -: Февруари 21, 2009, 06:40:38 pm »
Здравей!

Можеш ли да поясниш дали става въпрос за свръхефективно производство на оксиводород в отделен електролизер или правиш впръскване на вода през мощен електрически разряд. Стенли Майер използва инжектори, които вземат вода от една електролизна клетка и с малко количество водород го впръскват в цилиндъра и там изгарят.
Също така е възможно и добавянето на високоволтово поле около водата в инжектора, но този патент не ми е съвсем ясен и правя далечни аналогии с други устройства.

Поздрави!

Тони

 • Гост
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2009, 12:14:24 pm »
 Прави се нов контройлер на инжекциона а кислорода специално аз изхвърлям. А проблема с азотните окиси е сериозен. Излиза по добре на бензин отколкото на водород относно замърсяване. А клапаните е добре да се направят от твърда високотемпературна сплав. Хром-никеловата сплав има сравнително голямо тем. разширение.
А електролизера може да произвежда свръхефективно газ /ако може така да се нарече/ и без електроника а с механична комутация. Но насоката е има в статията на altium, високо напрежение получено от последователен резонанс и ниски честоти каращи плочите да тряптят резонансно. При наличие на способ за пресмятане на резонансна честота за да трепти едно тяло, нещата щяха да са елементарни. Изпълнението засега не споделям, нека всеки който се занимава с това да експериментира. Може да се получат по добри резултати.

момчо

 • Гост
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #17 -: Февруари 24, 2009, 06:37:30 pm »
здравейте.
аз новичък тук. но едно пиленце ми шушна на ушенце, че някой направил кола на вода?
zero_coolnasa, нии май сме градски.. и аз съм в солун.
ако си фен .. може да се срешнем на кафенце, и да си побъбрим.
аз не съм правил още нищо, имам предвид като устройство, но имам достатъчно инфо по темата.

ако не те притеснява мейлни, да се срещнем.

поздрави. ::)

porsche_power

 • Гост
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #18 -: Юни 23, 2009, 05:45:48 pm »
Е все пак се надявам, че нашият услужлив колега постигнал мечтаният резултат ше сподели резултатите и начина на реализацията си след като  патентова изобретението си, въпреки че
защо ли си мисля, че може би zero_coolnasa си открил топлата вода...  :)

Редакцията е моя.
mzk
« Последна редакция: Юни 23, 2009, 11:13:59 pm от mzk »

Неактивен ceko26

 • Наблюдаващ
 • Публикации: 41
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #19 -: Юни 25, 2009, 12:01:24 am »
  Аз пък ще напиша коментар относно успелите. Четох че има и други успели по форумите  в БГ и си траят или чакат големите пари за откритието си. Браво за техническата мисъл вие сте победители ама друг път. Нали не мислите, че сте първите. Имаше един който го заплашвал собственик на бензиностанция друг не могъл да си регистрира самоделката в КАТ , а пък тук автора на темата искал да се пенсионира млад. Може ама поради инвалидност. Преди години имаше убийство на собственик на бензиностанция защото продавал с 1ст. по-евтино от останалте, ако не се лъжа във Варна.
  Хора помислете реално! Патенти има всякакви ,но никой няма да застане зад вас да ви плаща авторско право за да прави коли с почти безплатно гориво.Автомобилния бизнес се окрупнява постояно, а на срещите на  производителите не се допускат външни хора и журналисти.Определено не си говорят как да направят колите по здрави и икономични.
 Как ще регистрирате водородна кола това е абсурд за България да не говорим ако са 5-10 коли. Ще има много санкци и кампаний за вредата или опасноста. Ще има глоби по-пътя, все пак държавата взима много пари от акциз.Все още кола на газ се смята за бомба и трябва да имаш стикер.Пътя след откритието е също толкова труден за реализиране.
 Може би има млади пенсионери с патент на които им плащат да си забравят патента и са "късметлий".Обаче като спрат на светофара се наслаждават на Икаруса дето им духа сажди в лицата. Само трябва да после да патентоват и лек за астма или алергия.
 Най-големите пари са в петрола и лекарствата защото сме зависими от тях и точно там няма никакво развитие от поне 50г. С много пари могат да се справят с шепа изобретатели, но не и ако са хиляди. Ако има 10 000 коли на водород в БГ и да се увеличават няма ли да е по-лесно да се узаконят? Тогава и Европа няма да ни спре. 
  Ако аз успея някой ден , ще отида в някой интернет клуб и ще пусна плановете , а пък който иска да вярва и да си зглобява.
Наслука.

Неактивен oniatam

 • Подготвен
 • **
 • Публикации: 106
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #20 -: Юни 25, 2009, 12:42:02 am »
@ceko26 - Напълно те поткрепям.

Аз до сега нито съм чул нито видял, изобретател който да е забогатял, а още по-малко пък от тези с фрее енерджи.
Но като се замисля, то май има забогатяли  :) тия дето ги взимат в НАСА  :) :) :)

Може да се отклоня малко от темата, но да си кажа...  :)
Преди няколко години, едно момче от квартала изобрети някакъв нов вид батерия! И веднъж докато си пиехме биричка, така спомена нещо но нищо конкретно. Единственото което разбрах и на което той наблегна беше че, когато отишъл да патентова изобретението си ,( тук обърнете внимание! ) искали да го прецакат, като му казали да даде пълна информация за изобретението си и ако преценели че е работещо и има основание, щяли да му издадът патент!!!
В крайна сметка той се отказа от патентоването или поне за БГ и незнам какво е правил, явно е искал да го патентова навън, щото след известно време се видях с брат му, та той ми разказа страшен филм, следкато питах къде е! Та филма на кратко е следния: идват някви американци и черни костюми , яко изтупани с дипломатически автомобил, звънят на вратата .. къде е Х ? , Х излиза и му се заявява да тръгва с тях! Да каже на роднините си, че заминава за Америка и т.н.  И след дълги разговори, се разбира, че хората са пратени от НАСА! Финала на "филма" е че пича сега е от няколко години в НАСА и си гледа живота.
Та това е единствения вариант един изобретател да спечели много пари, поне според мен.

И нека когато след някое десетилетие Американците ни продават тези супер технически батерии , нека тогава някой изрови тая тема и да си припомним, че ги е измислил БЪЛГАРИН! И че благодарение на някви скапани чиновници ламтящи за стотинки, тези батерии няма да са Български а ще са ....

Здраве на всички и много успехи в това трудно начинание.

isar

 • Гост
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #21 -: Юли 11, 2009, 12:57:27 am »
Здравей zero_coolnasa,
какво стана със следващия пост с повече информация, целия форум чака затаил дъх.
Наскоро попаднах э You Tube на един документален филм на американски журналст Алекс Джоунс глобалното поробване, и мисля че всеки който изобрети нещо толкова ценно като вечен двигател или двигател на вода и си мисли че ще го патентова е наивник. Просто никой няма да му позволи да промени установения в света ред.
Споделям мнението на съфорумника който каза, че единствения начин за промяна е ако това стане масово достояние.
Все пак желая ти успех в начинанието!

Неактивен mzk

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 1 621
 • Пол: Мъж
 • http://analogov.com
  • analogov.com
Re: Захранване на ДВГ с директно получен водород.
« Отговор #22 -: Юли 11, 2009, 09:49:34 am »
Потребителят се е самоизтри (ние не сме вършии никакви ограничения спрямо него).

По отношение на двигателя, мисля че е време да спрем със споровете може или не може да се патентова, а да си изцапаме ръцете и да пробваме различни конструкции.

Стига сме чакали други да ни свършат работата!  >:(

Неактивен ventsy74

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 406
Потребителят се самоизтри!!
По скоро е самоубит.