Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Re: valex теория

<< < (4/11) > >>

mi68:
Здравейте,
В отговор № 69 съобщих, че имам добри резултати. Тук показвам снимка на макета, без електрическа схема. Фактически от две вихрови магнитни полета получавам едно променливо безвихрово електрично поле, а то индуктира в безиндуктивна радиална бифилярка. Направил съм трансформатор. Трансформаторът работи и в обратна посока, от едно променливо електрично безвихрово  поле в две вихрови магнитни полета.

mi68:
Здравейте,
Ако тръбата се огъне в ринг то се получава тороидален трансформатор с две безиндуктивни бифилярки. Тороид от алсифер, това бе първоначалния замисъл, но се отказах заради сложността и малкото наличен лентов кабел. От натрупаният опит при навиването излиза, че това не е пречка. В срещуположния (диаметралноя) край се намира втората палачинкова безиндуктивна бефилярка.

ful:
Bat_Vanko, В 1, 2 и 3 изречение разсъжденията ти са правилни. После пак ме връщаш към класиката.
S на вълновата (полева а не веществена) електромагнитна "рамка"се променя с честота 60Hz от 0 до S, 60 пъти в сек.
а това значи че магнитния поток ,който тя обхваща също се променя от 0 до мах. 60 пъти. ЗМП неможе да го местиш
т.е движеш то спрямо рамката е "неподвижно".Процеса е не въртелив а линейно постъпателно   възвратен даже наподо
бява автоколебателен, нещо като махало. Ефекта на електромагнитната индукция е висок по стойност защото S на
рамката е голяма  а и скоростта на изменението на магнитния поток е висока. Този процес на генерация не е ограни
чен за иедс затова НТ е казвал, че може да се използва и при други транспортни средства за които трябва по-голяма
мощност.

GreenHulk:

--- Цитат на: ful в Юни 22, 2015, 09:05:52 pm --- Този процес на генерация не е ограни
чен за иедс затова НТ е казвал, че може да се използва и при други транспортни средства за които трябва по-голяма
мощност.

--- Край на цитат ---
Ако подходим практически рамката може да е с размери малко по-малки от размера на самото превозно средство.
И ако допуснем, че че сме постигнали променливос S(за което имам някакви идеи как може да стане), то може да се направят и някои конкретни сметки - толкова е ЗМП, толкова е рамката(S) , 60 Hz и да видим какъв ЕДС получава.
Имаш ли изчисления?
И каква е твоята идея за това как да променяме S линейно постъпателно?

ful:
GreenHulk, Сметките са лесни у-вото е по сложния проблем. От сметките се получава, че големината на S определя
величината на ИЕДН, разбира се и скоростта на промяната.Ясно е че трябва да има два източника на излъчване, ко
ито да образуват ( техните вълни или лъчи) нужната рамка. От 12 на бр лампи могат да се получат по 4бр еднолампови
осцилатора за всеки излъчвател плюс 4бр електронни прекъсвача за честотата от 60Hz.Останалото към у-вото
предполагам може да какво да има mi68. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия