Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

valex теория

<< < (13/26) > >>

valex:
Обяснявам моето тълкование на картинките:
Имаме като основа постановката на Акула. Fedor е направил ТТ с качер , генератор  за индуктора с ториодален феритен трансформатор (според мен трябва да е с въздушна междина) и гранатата на Акула. Всичко настройва на резонанс (в предните видеа показва как става). Отам нататък пуска поотделно и заедно ТТ и индуктора.
Картинките, които публикувах са осцилограмите  на напрежението и тока през товар 25W лампа при различни въздействия.
Това е въздействието само на индуктора (induktor.jpg)  върху бобината (гранатата). Вижда се синусиудалното напрежение от резонанса. Но няма синусиодален ток в активния товар? Има ток е който като от трансформатор. Може изкривяването да е от : трафа на индуктора, бифилярното навиване на гранатата или друго.
Следващата картинка ka4er.jpg е въздействието от ТТ. Вижда се за радост, че върху товара се генерира от електростатичното поле/напрежение ток в товара. Лошото е, че Fedor не прави измервания на захранващото напрежение и ток и няма как да се разбере ТТ дали се товари от лампата.
Другата е общата картинка all.jpg качер и индуктор. Вижда се напрежението, което е сума от напрежението на индуктора и качера - логично. НО тока е нещо друго. Доста време ми отне докато разбера защо тока не е сума от двата тока : от тока на индуктора и тока от качера.
Разбрах, че тока в товара е сума от тока генериран от индуктора плюс (произведението на тока на индуктора и тока от ТТ)
Iall=Iinduktor+(Iinduktor*Itt)
Ако може някой, който се занимава с радиотехника да каже има ли подобна формула за модулиране на някакво поле?

Вижда се във видеото, че силата на лампата е най-голяма при качер и индуктор едновременно, после е с индуктора и най-малка е при качера. Най-лошото е, че няма количествени измервания.

nizo:
valex, темата почна като теория и вече навлиза в някакви диви предположения. Как го измисли това произведение на токове? В природата на електричеството, просто няма такива неща. Нека вземем 3-та основни компонента в електричеството: волтове, ампери и магнетизъм. Когато имаш 2 батерии по 5V, то при последователно свързване имаш събиране и резултат 10V. Когато имаш 2 батерии, които отдават по 5A, то при паралел имаш пак събиране на амперите. Когато имаш 2 еднакви магнита, то като ги обединиш се получава пак събиране на силата им. Мощността също работи чрез събиране. Т.е. обобщено:

волтове - събиране
ампери - събиране
мощност - събиране
магнетизъм - събиране

От къде идва тази идея, че ще вземем 100A 1V и 500V на 1A и ще получим умножение и резултат 50kW  :o

valex:
nizo
Това с KW никъде не съм го писал. Във формулата трябваше да добавя и коефицент на 'донагласяне' :)  (<1) при умножението.
Не го написах заради това, че трябва да пиша нов пост, а няма смисъл само за една формула.
Аз гледам само осцилограмите на Fedor. Нямам опитна постановка. Просто наблюдавам как се модулира тока в товара и мисля логично. Забелязвам, че напреженията се сумират, но токовете не. Има по-сложна функция на възвействие. За мен Iall=Iinduktor+(К*Iinduktor*Itt) добре описва функцията.
Аз лично нямам реални наблюдения как и по каква функция влияе полето от ТТ. Не съм и чувал или виждал някой да има такива наблюдения или опити.

valex:
Ще опитам да обясня логиката си.
На картинката в ляво е теоретично очаквания ток (жълтото), а в дясната част е това което е на практика от осцилограмите.
Очаква се както е при напрежението (all.jpg синиото) и при тока двата тока (на индуктора и на генерирания от полето на ТТ) да се сумират и да се получи резултат като на третата жълта графика Iteory. Но се получава другата в дясно (виж allzoom.jpg) Ireal.
Реално се получава най-долната синя графика като добавка към тока от индуктора. Това може да бъде далаверата от ТТ полето.
Ако някой може да определи закона на изменение на добавката ще съм доволен.

Dedo pop:
    Малко е сложно да се определи закона за изменение на добавката но в общи линии е пропорционален на синуса на на ъгловата скорост на въртене на спина около ядрото на електрона плюс единица върху напрегнатостта на магнитното поле +напрегнатостта от ЕМСП.За по точни резултати следва да се вземе в предвид и статичното и динамично налягане на оргонната съставяща. Резултата е една експотенциална функция./Моля да не се бърка със Секспотенциална функция./

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия