Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
valex теория
valex:
При Капанадзе нещата се постигат само с резонансни бобини. Както е при Don Smith.
Но принципа е един.Начините на синхронизиране на процесите е различен. Явно с електроника е по-трудно и по-малко ефективно. Капанадзе вади по-вече енергия от Акула примерно. При подобни размери.
valex:
За доказване на измислената ми теория за електростатично въздействие върху електромагнитни процеси измислих експеримента, който е на картинката долу. Две въздушни бобини навити една върху друга. Едната е със средна точка. И някакъв синусиодален генератор около 100-200КHz. По-висока честота за да са бобините с по-малко навивки.
Очакването ми е като се доближи в единия край на бобините наелекризиран предмет да окаже влияние върху разликата на напреженията след изправителните диоди и това да се отчете на осцилоскопа работещ в режим "Y1-Y2".
Проблема ми е с източника на високо електростатично напрежение. Смятам да пробвам с:
- наелектризиран балон (презерватив :) ), гребен, ППР тръба, ПВЦ тръба, стъкло
- или HV от монитор / TV
Евентуално ще пробвам и в резонанс на намотката с кондензатор.
valex:
Другия тест, който измислих е бобина поставена в полето на ТТ (близо до върха му) и осцилоскоп, който да регистрира генерира ли се някакво напрежение в нея. За съжаление нямам ТТ :(
Ще помоля ако има някой бързо под ръка ТТ да направи този тест.
valex:
Ако измислицата ми, че променливото електростатично поле може да генерира напрежение в намотка се докаже предлагам следния вариант на синхронизация на процесите (картинката долу).
Синята графика е напрежението вурху свалящата бобина получено от електромагнитното въздействие от тока на възбудителна намотка с по-ниска 3 пъти (или 5,7,9 ...) честота от честотата на ТТ.
Червената графика е напрежението генерирано върху намотката от полето създадено от ТТ.
Приемайки, че усреднявайки в един полупериод на ниската честота положителен и отрицателен връх от полето на ТТ ще се унищожат. Остава еднин връх, който дава при усредняване на напрежението в полупериод допълнителното напрежение - зелената графика.
Допълнителното напрежение при същия ток генериран от намотката през товара ще даде по-голяма мощност (енергия) върху товара.
:)
valex:
Друг вариант за синхронизация:
Пуска се ТТ импулсно в максимума на полуперида. Следва затихващо трептение на полето на ТТ. 'Сваля' се енергията и се натрупва вурху кондензатор само от обозначения тесен импулс от периода. Или импулс с продължителност нечетен брой едноименни полутрептения на полето (подобно на горния пример).
Ще се сумира индуктираното напрежение и напрежението от импулса на полето.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия