Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
kd_dinev:
Няма такова нещо,като сила наречена инерция!По дефиниция силата създава ускорение!А движението по инерция,също по дефиниция е равномерно праволинейно!Не знам-аз ползвам механична везна и стандартен стоманен еталон за 1кг.Както казах ако някой се интересува-ще му го покажа!
Аtos:
Не знам вече какво да кажа...единият вика - нямало центробежни сили...другият - нямало инерция...?????
Нищо няма...и нас да ни няма...
Ksurnev:
Ееее..., ама има представители на ИМАГИНЕРНАТА ФИЗИКА...
И хора, дето ги сърбят клавитурите!
kd_dinev:
Не съм писал,че инерция не съществува,а че тя не може да бъде наречена сила в строго физическия смисъл на думата.Що се се отнася до центробежните сили те съществуват,просто произхода им не е изяснен!Защото термина "появяват" се вследствие на въртеливото движение на мен лично не ми говори нищо.Да в живота се ползва израза "силата на инерцията",но се има в предвид кинетичната енергия,която телата притежават вследствие на равномерното си движение.
kall:
И тъй като в основата си темата е за емдрайва, защо никой не си дава труда да направи негов любителски прототип и да съобщи резултатите, на мен ще ми е супер интересно. Давайте смело, засега само Димов има някаква идея.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия