Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
Аtos:
Ами...нищо лично не влагам, но на по-безсмислена скупщина от думи именно от твоята, рядко съм попадал:
--- Цитат на: Радико в Април 25, 2016, 08:56:18 pm ---Добре погледни по долната нескопосана картинка и ми кажи по какво се различава последната най голяма балистична крива та тя е нещо различно от падане. ама си напъни мозъка и пиши смислено.
малко по обосновано да е. макар, че едва ли ще намериш обоснован довод.
--- Край на цитат ---
Изобщо ме мога от това словоблудство да разбера какво твърдиш или какво отхвърляш? И над какво ме караш да мисля, след като казваш, че нещата са точно както аз ги твърдя (поне така го разбирам) ???
Юлиане, в този клип има сериозна прецесия, която обезсмисля експеримента!
Опитът на mind е много по-близо до правилната постановка!
Радико:
Ами просто е. Нарисувал съм едно кръгче което би трябвало да играе земното кълбо. и едно устройство отгоре му за изстрелване "символично обозначено разбира се"
със сини линии съм показал 4 балистични траектории на падането на 4 тела с 4 различни скорости. Съвсем очевидно се вижда, че едното тяло ще падне извън пределите на планетата и ще продължи да пада вечно тоест ще отиде в орбита. Цялото това нещо означава, че изказването
--- Цитат ---Постоянната орбита не е падане, не влизайте в заблуда.
--- Край на цитат ---
е погрешно. Сега схвана ли.
Аtos:
Схванах, но не си прав в изказа:)
Щом едното тяло ще излезе в орбита, то...просто няма да падне!
И теглото му спрямо Земята ще е нула (не и масата).
Имам смътното усещане, че не си представяш как телата от обратната страна на планетата падат в посока точно към теб.
Радико:
Да ако под падане се разбира удар в земята то няма да падне наистина "е поне теоретично" но кривата на параболата му се изчислява по абсолютно същата формула както се изчислява кривата на другите три действително падащи тела. и според тази формула едно тяло което е изстреляно от момента на изстрела започва да се ускорява надолу "Със земното ускорение" и да забавя скоростта си напред според съпротивлението на въздуха "ако се движи в атмосферата" тези две зависимости оформят пътя му като парабола. Скоростта напред не може да измени земното ускорение надолу. поради това juliang е прав. нещата са различни само ако тялото е получило първоначално възходящо ускорение "леко нагоре" Нещата се виждат много ясно в някой занимателни компюртътрни игри като "Супер артилерия"
П.П. Първият компютър "Ениак" е създаден за да изчислява достатъчно бързо точно тези траектории на оръдията на американските кораби.
mi68:
Здравейте
Ако приемем, че материята е еднородна (надлъжна) електромагнитна вълна, то някой неща се връзват.
Може да се мине през преграда, материята е вълна и преминава, познат тунелен ефект.
Материята анихилира, превръща се в напречна електромагнитна вълна.
Гравитацията е натиск на средата, ефира и можа да се унищожи с подходяща сила, примерно безтегловност.
Може да се екранира с електромагнитни вълни. Примерно при мой експерименти констатирах, че хоризонтално разположени палачинкови бобини дават около 30% по-голямо напрежение от вертикално разположение. Вертикалното положение не се влияе от посоките север, изток, юг и запад. От тук като стандарт бобините са ми винаги хоризонтални. Припомням палачинковите бобини възбуждат надлъжни електромагнитни вълни.
Ако се ползва аналогия гравитацията е атмосферното налягане, то е навсякъде.
Ако електроните възбуждат електромагнитна вълна, надлъжна напречна в неутриното, то концентрацията на неутрино влияе на дупките, а те на гравитацията. От горния модел се вижда, че не може дирено да се влияе на гравитацията. Трябва импулси гън -диоди и сложни интерференции. С палачинкови бобини става на ниво гараж.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия