Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
Михаил Кузмов:
И какво следва от това?
EDM electronics:
А може ли конкретни примери, че аз нещо недовиждам около мен нищо такова?
Доста крайни изказвания, доста...
Има различни видове мощност и тя се измерва с различни величини, мощността не обуславя само една величина. Примерно звуковата е децибел х метър, механичната нютон х метър, електрическата волт х ампер.
Може ли конкретно да кажете, коя е величината за мощност според вашите извънземни теории?
Хвърляйте си мултицетите и грабвайте махалата и висящите центри. :D
EDM electronics:
--- Цитат на: atos в Ноември 22, 2018, 11:35:36 pm ---
Капаците са занитени към черепа! Махането им може да има летален изход :D
--- Край на цитат ---
Грешиш, atos .
Тук във форума аз не съм видял хора с капаци, а те се делят по-скоро на две групи:
Едните са зорко ококорени и се стараят нищо да не им убягва от погледа, а другите все по-често чуват гласове и се сърдят, защо и другите не ги чуват.
С годините все повече гласове почват да чуват. :D
krasias:
За съжаление някои колеги трябва да бъдат полети със студена вода, та поне малко да се освестят и разберат с какво си имат работа. Може ли, питам аз колегите, които са вече "без капаци", можете ли вие да направите нещо с вашия "ум" без да го познавате. Не не можете, както и нищо не сте направили, вашият ум все още хитро ви командва а вие му вярвате, това много ясно си личи от свойството на ума да се измества в една посока, а мъдростта е винаги по средата. И така, без да отричам природата и нейната мъдрост, това което виждам е, че човек вече излиза от природата и започва да създава неща които не съществуват в природата. А относно мисленето то бива само два вида - правилно и неправилно.
Аtos:
--- Цитат на: Михаил Кузмов в Ноември 23, 2018, 07:43:59 am ---No comment!! Само един въпрос? Как така ползвате всички създадени технически блага от цивилизацията, а от друга страна заебете ги!?
--- Край на цитат ---
Кой каза "заебете ги" ?
Джеймс Уайт, като създава революционната за времето си парна машина, кое е заебал? Огъня или топлата вода?
Или опитите на Папен?
За тогавашното време всички са се присмивали, като чуели, че може да се направи "карета без коне"...
До преди Едисон да измисли електрическата крушка, всички са смятали, че електричеството не може да има практическо приложение, а само забавни ефекти! Е, какво стана? Ако днес спре тотално тока в цял свят за 1час само, това ще е равно на световна катастрофа! Всичките ни технологични постижения са толкова пряко свързани с електричеството (по-точно с изобретението електрическа мрежа), че няма по-голяма еднопосочност на развитие!
tobo1 го загатна, но няма кой да го осмисли...
Да спрем? Да мислим, да търсим, да се съмняваме?
--- Цитат на: krasias в Ноември 23, 2018, 09:55:26 am ---И така без да отричам природата и нейната мъдрост, това което виждам е че човек вече излиза от природата и започва да създава неща които не съществуват в природата. А относно мисленето то бива само два вида правилно и неправилно.
--- Край на цитат ---
Човек отдавна е започнал да създава неща, които не съществуват в природата! Въпросът е, че в тази своя арогантност (в ролята на "създател" да се самообожествява), започва да пренебрегва изначалните природни принципи, и да си мисли, че може всичко да подчини на своите ("новопръкнали" се) принципи. Самозатваряме се, капсуловаме се в досегашните "научни парадигми", недопускайки анализи, които не са обосновани на тяхната база и логика!
Казано на поетичен език - ходете по Земята, но не забивайте поглед в краката си, а гледайте към звездите!
А какво значи "правилно мислене"? Това е човешко определение - "правилно" би следвало да е това, което води до очаквани или желани резултати, нали така. Според кого? Ръдърфорд или Нобел? Кой от тях точно? Има ли в природата добро и зло?
Има ли лоши и добри процеси?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия