Форум > Препратки, сайтове, източници

Невъзможните неща започнаха да се случват ...........

<< < (26/32) > >>

mito_kupona:

--- Цитат на: atos в Ноември 21, 2018, 11:47:17 pm ---Мито, в нещата написани от теб има известен резон (за забава на EDM)!
Впечатление прави, че проводниците не са с кръгло сечение, а са сплескани! Аз досега не съм попадал на такива, а вие?

--- Край на цитат ---
Атос, има такива проводници. Това на снимката е трансформатор от „power supply HP 6002A“, който разглобих наскоро, точно заради дебелия плосък проводник.
EDM electronics, може и американците да, са правили някакви експерименти по време на войната в Югославия и това нещо да е изпаднало в Шар планина по някаква случйност.  ;)

juliang:

--- Цитат на: atos в Ноември 21, 2018, 11:47:17 pm ---Да анализираме логично, спрямо наличните снимки:
1. Камъните около него са във вид на сглобяема черупка - на сегментирани части са, това не би се получило при "случайно" попадане в бетон или лава!
2. Общите им външни параметри явно съвпадат - никой камък не стърчи повече от другия! Ясно е, че конструкцията е замислена като кутия.
3. Набива се в очи същевременно, колко плътно са обхванали камъните бобините. Това е невъзможно без "размекване" на камъка!
4. Има сърцевина, която прилича на порцеланова, но завършва конично, без да излиза от самия камък. За какво е служела, по дяволите? Просто за нещо, върху което да се навива?
5. Отворите(втулките) са всички в една равнина и симетрия, това не е случайно попадане в бетон, няма как да е.
6. Намотките са направени по странен начин, както отбеляза и Мито - на 90 градуса и тороидално като обща формация! Освен това, от едната страна са само до периферията на първичната и се връщат, а и имат визуална разлика с целите навивки (снимката от Юлиан):
Видно е, че по "първичната" са навивани два вида "вторични", едните цели, другите - само отвътре! Целите са под ъгъл около 120 градуса, което навежда на мисълта, че в скритата част има още една.
7. Най необичайното (поне за мен) е, че ако започна да си сглобявам различните снимки в триизмерен образ, някак се получават различия и...цък-язък! Освен ако "откривателят" не е отчупил парче от камъка и после да е направил следващите снимки!
8. "Порцелановата" сърцевина има резба по конусната част и само канали по цилиндричната. За чий...е тая разлика?
9. Смайваща е и приликата на "изолацията" (както отбеляза и Юлиан) със сегашните такива!

--- Край на цитат ---

Нека наистина да е логично:

1. ... или черупката се е счупила когато са изхвърлили бетоновия блок в реката или по някое време докато се е търкаляла в реката.

2. ... или поначало е била една буца, която се е счупила по въздействието на природните въздействия

3. ... или изливането на бетон върху него.

4. ... порцеланов изолатор, използван къде ли не. Също счупена. Вероятно затова и са го изхвърлили тоя траф.

5. Бас ловя, че тези 4 отвора са били за механично закрепване на трансформатора заедно с порцелана към някаква основа. Моето предположение е дори че тази основа е отвита малко преди снимките, тъй като резбите са изключително запазени - няма никакви следи от десетилетно (още по-малко вековно) стоене.

6.

Ако това десетилетия е било подхвърляно в речно корито, е напълно нормално медните намотки да са очукани. Затова приличат на правоъгълни. Но моет овпечатление е че някога са били навити съвсем "по каноните".

7. И на мен ми прилича, че черупката е счупена и при снимките частите просто са подредени една до друга за визуална представа. Явно е била една част, дали са я счупили при ваденето или преди това - не мога да твърдя.

8. Питай производителите на високоволтови изолатори:

9. Не е прилика. Кабела си е съвременен.

Кое сега е по-логичното? :)

krasias:
Тоя траф много ми прилича на токов трансформатор от тези дето ги слагат по линиите за високо напрежение. И това не е камък тея трафове ги заливат с такива смоли и даже изводите са им същите. Някой се опитал да го обгори заради медтта но се е отказал, това си е съвременен траф, но е попаднал при хора дето не са виждали подобно нещо. Смешно е да се твърди че тоя траф е на 20 000 години.

EDM electronics:
Колеги, бяха предсатвени противоположни предположения и хипотези, и за Уважаемия читател не стана ясно, дали този траф е на 20 000 г. или е на 2-3 г. и някой си е направил майтап, защото му е писнало да фабрикува снимки и клипове на НЛО с фотошопа.  ;)

Аз предлагам дискусията да се задълбочи и ще помоля колеги спациалисти по оргона, етера и другите невидими и недоказани енергии, да се включат, да видим как стои въпроса от тяхната гледна точка, да включат тъй да се каже техния махален спектрален анализатор /висящия център  :D/ и да установят възрастта и истинността на този гравицап.  ;D

Истината трябва да излезе наяве, никакъв компромис!  ;)

Предлагам също колегата техноркат да пусне следващата, поредна тема за обсъждане.  ;D

Радико:
Интересно защо никой не забеляза това което предположих , или го забелязаха първо тези на които не им изнася.
Тъпациии снимките са умишлено окепазени за да си кажете:
Да това е фейк. Ама я пробваите да стигнете до първоизточника, примерно до фейсбук страницата на автора. Ако не сте много тъпи ще умрете от смях.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия