Форум > Препратки, сайтове, източници

Невъзможните неща започнаха да се случват ...........

<< < (23/32) > >>

Аtos:
Юлиане, ти направо изкърти...
Постоянно се възхищавам на креативността ти, когато се опитваш да дадеш удобен (за теб обаче) отговор на всичко, принизявайки необясними факти до познатите ти...имаше един Мирча Кришан на времето...и една краставица...

П.П. Що не питаш някой геолог колко време е нужно на водата, че да изглади подобен бетонен къс до тези извивки? Това не е варовик все пак...
Или някой химик, строителен инженер или който се сетиш специалист - дали това е бетон от съвремието?

Ksurnev:
Как си представяте тези дюбели, които се вижда, че са желязо, са оцелели 20000г, та даже и да не са жвлязни.
Най-тъпото нащо дето може да се направи, е да се провери каква е резбата, която се вижда. Ако са земни, съвременни мерки, какво има да се умува.
Като гледам стъпката, това си е милиметрова резба.
http://mazeto.net/index.php?action=dlattach;topic=9512.0;attach=48269;image

И защо на такова нещо му викат Фейк, то си е Фак.

EDM electronics:
Вече взех да се възгищисвам, че това не е трансформатора от стария ми електрожен, по-скоро ми прилича на изтърбушена статор-бобина от динамо на Лада-Жигули. Вътре "магнитопровода" ми прилича на порцеланова шийка я от мивка, я от пишуар или клекало, незнайно как сплавено с тоя камък, сякаш с горелка на Браун газ.  ;D

Повече от ясно е, че някакъв зевзек е насосал желязо, шлаух, камъни, дръви, за да представи в нет-а тази сензация - изгъзица.  :D

Радико:
Със сигурност е фейк, въпроса е в каква посока е направен фейка. Напълно възможно е да са добавени съвременни елементи с цел дискредитиране на находката.

juliang:

--- Цитат на: atos в Ноември 21, 2018, 04:33:48 pm ---Юлиане, ти направо изкърти...
Постоянно се възхищавам на креативността ти, когато се опитваш да дадеш удобен (за теб обаче) отговор на всичко, принизявайки необясними факти до познатите ти...

--- Край на цитат ---
Аз виждам най-обикновен кабел с текстилна изолация. Защо не е замислиш за кабела, а си зачекнал бетона? Защо не поспорим по този въпрос? Щото няма да е интересно, няма да е сензация.
В стаията се казва "камък". Защо да не е варовик? Защо да не е гипсова отливка?
Няма да ти казвам какви неща съм виждал в котелните, където се завирам почти ежедневно. Някаква варовита вода капеща и изпаряваще се върху тоя траф би могла да "сътвори" този "камък" само за десетилетие - питай колегите с бойлери какво става вътре. После са го изхвърлили на боклука, отъркалял се е още 10 години и е ти на "сензация".

Фактите са обясними, предложих ти няколко обяснения дори. Но ти настояваш нещаат да си останат необясними, не знам по каква причина. Всъщност знам ... ма ще си спестя поредния линк към "Теория на конспирацията" на Харалан Александров ... :)

P.S. Една още по-реалистична версия - намотката е част от далекопроводно ел. съоръжение. Ей я на Италия де е, а там има вулкани. Протекла лава завлича някаква част от далекопровод, или някой ремонтен екип е хвърлил в дерето повредения елемент и след това лаваат го е погълнала. Закарала го е до морето, където вълните са изгладили нещото до "античен" вид. И някакъв албански/косовски шегаджия (или пишман-учен) го е "открил".
Ндаа... и тая версия няма да ти хареса... усещам го просто. Така или иначе медната намотка (а още повече кабела с текстилната изолация) няма да издържат температурата на стопен "камък". Дай да мислим по някакъв реалистичен вариант как хем камъка е бил течен, хем медта е била твърда, а текстила не е изгорял... Или няма смисъл да мислим - на нас ни остава само варианта да цъкаме с език и да търсим кой е скрил великата истина за могъщите дрвени цивилизация (ползващи поразително приличащи на нашите кабели, резби и т.н.)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия