Форум > Препратки, сайтове, източници
Невъзможните неща започнаха да се случват ...........
Аtos:
Определено е интересно!
Самите резби на отворите обаче предполагат завиване на нещо?
Може би медни прътове? Или щуцери за маркучи?
Телурични токове? Кем бъстър? Електро траф?
Е, нЕма начин!
Всеки знае, че кръглият отвор е измислен от човека. Резбата - също, електричеството и то. И изобщо...човекът се е самоизмислил, това го знае всяко хлапе!
И преди да се самоизмисли, не е имало и топла вода, ми...кой да я измисли, бе!
А това, че откриха механичен компютър на 2000 години, както и някакви големи каменни сфери по джунглите (и малки такива в пустините), също и бобинка в камък на "n" хиляди години...майната им на тези неща!
Глупости няк'ви там...
EDM electronics:
И аз имам вярвания, че нито сме били първите в света, нито сме сами в космоса, ама тоя трансформатор нещо не ми изглежда на 20 000 г. :D
Що ли ми мяза на трафа от стария ми електрожен или латера, незнайно как попаднал в тая Шар планина и е бил залят от лава? Е как тая мед ще изкара 20 000 г.? :D Ми тя медта е крайно нехимикоустойчива, желязото тоже, в почвата няма да издържи дълго.
Резбованите втулки това са анкерни дюбели, произведени от времето на Тодор Живков. :D Навремето правих една метална ограда и поставях подобни дюбели и шпилки в бетон, лепих ги с лепило за гранит.
Камък за магнитопровод! :D Явно в камъка има много силиций... Ако имаше и крилце от прилеп, сушено 3 нощи на лунна светлина, щеше да е някак по-автентично, много по-яко. ;D
Аtos:
М...дааа...залят от лава.
Само температурните разлики на топене (мед и камък) нещо не знам как ще ги натаманим?
Всъщност, може да става дума за други токове, не непременно тези, които познаваме сега (в частност-променлив електрически), за да търсим непременно магнитопровод.
Медта е много устойчива на корозия (питай Весо), медният окис по повърхността създава "оксидационен" предпазен слой, нарича се патина. Освен това не се знае дали проводниците имат изолация и от какъв материал е?
Още повече, че намотките все-пак изглеждат силно увредени, все едно куче ги е дъвкало :D
Зарови изолиран с лак меден проводник в пръстта и чакай да корозира...
Това, че не знаем точно какво е "туй нещу", не означава, че трябва да го нагаждаме към сегашните си разбирания!
Все едно пещерен човек да отрича, че самолет може да лети, понеже не маха с криле като птица...
Радико:
Този артефакт е още едно доказателство в полза на моя хипотеза изказана тук, но приета буквално "на нож" от доста голяма част от участниците тук.
juliang:
Аз го приемам като доказателство, че еволюцията страда от тотална липса на въображение ... :)
Как пък може дори изолацията на захранващите кабели да не успяхме да измислим по някакъв малко по-различен начин отколкото отпреди 20 000 години?
P.S. По времето на Хрушчов пиян зидар е изсипал количка слаб бетон върху някой трансформатор. Или е изпуснал електрожена в бъркалото с бетона. Или ... или каквото ви дойде на ум - вариантите как една бобина може да падне в бетон са хиляди.
На сутринта е видял каква я е свършил и е метнал блока в реката. Или изобщо не е разбрал, а блока просто е заминал в реката, или е бил предназначен да стои в реката. - отново варианти хиляди.
10-20 години водата го е търкаляла и оглаждала, и сега хиляди "откриватели" в Интернет подрипват от възторг...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия