Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Съществува ли частица ...
GreenHulk:
http://megavselena.com/fizika-na-skalarnite-vylni-ili-onova-koeto-tesla-opitvashe-da-obyasni/
Радико:
Атос това което си писал в Отговор #35 е доста интересно. Аз също съм си го мислил и съм разсъждавал върху такава хипотеза за сега има само едно препъникамъче което силно намалява вероятността от достоверност на тази хипотеза. Това е гравитацията. Излиза че, някак си веществото си съблича дрехата гравитация и я оставя в антрето на черната дупка и продължава нататък без нея. Ако се намери логично обяснение на този феномен да го наречеме тази хипотеза ще стане много сериозна теория. Примерно ако се докаже, че гравитацията на черните дупки не е в зависимост от погълнатото вещество а зависи от нещо друго. това може да стане примерно ако бъдат открити намаляващи черни дупки. защото от тази теория произлиза, че дупките би следвало да имат живот с определена продължителност да се появяват и да изчезват в определен момент.
hyparh:
Ако нещо дръзне да се приближи до "черна дупка" под някакъв критичен праг, то ще бъде дезинтегрирано и издухано навън от мощните радиационни излъчвания (фотонни и частичкови), идващи от "дупката". Тя има невероятна гравитация, но в непосредствена близост изглежда се обръща заради твърде силния контра-поток.
Не знам защо е необходим този Голям взрив... Пълна стъкмистика е според мен. Животните, растенията, насекомите и т.н. да не би да се раждат чрез "големи взривове"? Клетките им се размножават и организмите им трупат маса чрез постъпване на хранителни в-ва от околната среда. Съвсем логично е звездите и планетите по същия начин постоянно да трупат материя, която кристализира от етера под въздействие на гравитацията.
Замислете се над следния пример - преди милиони години на земното кълбо е имало само един континент - Пангея. Обитателите на Земята в онези времена са били огромни (включително растенията и насекомите). Дали пък Земята тогава не е била по-малка? Съответно гравитацията е била по-слаба и това е позволило развитието на огромни животни. С течение на времето планетата е натрупала още материя, континентът се разцепва на няколко, които постепенно се раздалечават, а обитателите й постепенно намаляват размерите си. Земята си расте и в момента, както и всяко друго космическо тяло.
GreenHulk:
Хипотезата за "големия бум" дали не се използва за обяснение на "реликтовото лъчение" и "доплеровия ефект" - изместване в спектъра при отдалечаване.
Разбира се, причините за това може да са други.
Още нещо - при развитие на способности за свръхсетивно наблюдение може да се постига четене на информация за събития станали преди милиони години - от Акашовите записи в етерния свят. Инвестирането на време и усилия за развитие си струва!
--- Цитат ---Та казвам, има един човек у нас, когото ние не познаваме. Този човек е наречен мълчаливият. В окултната наука поддържат, че човек има едно място, дето този мълчаливиÿт живее. Между веждите на човека има една малка празнина, в която нищо не може да влезе, и човек се задоволява да живее в това малко кюшенце, в тази малка дупчица. Този духовен, мълчалив човек влиза в това малко кюшенце и оттам през очите на човека наблюдава какво той върши. Този човек наричат мълчаливия наблюдател на живота. Човек на сърцето само въздиша, обикаля нагоре-надолу и само казва: “Няма ли кой да ме избави от това положение?” Мълчаливият казва: “Има.” “Къде е той?” Мълчаливият пак си мълчи. Човекът на сърцето пак казва: “Дотегна ми вече сиромашията. Няма ли някой да ме избави от нея.” “Има.” “Де е той?” Пак мълчание. Този мълчалив наблюдател е влязъл в човека вътре, в една малка дупчица и само мълчи и наблюдава като едно косерче. Ако кажеш на човека, че спасението му е вътре в него, между веждите, в една малка дупчица, те ще почнат да се смеят. Този човек е умен, той седи в това кюшенце и оттам с помощта на радиото си постоянно препраща и изпраща новини, съобщава за човека как прогресира и какво върши.
Ще имате предвид следното правило: когато сте развълнувани, сутрин или вечер, концентрирате ума си или към края на носа или към центъра на веждите. Защо? Във веждите вътре, между космите има празнина, наречена “Празнина на безмълвното наблюдение, на Божествения ум”. Ще се концентрираш, ще държиш ума си буден, докато ти дойде една светла мисъл, едно просветление. Да кажем, че решаваш един важен въпрос. Спри ума си върху него и след малко ще проблесне една малка светлина, ще ти дойде една
светла мисъл, която ще те напъти към този път, в който трябва да тръгнеш. Понякой път, когато на хората им дойдат големи страдания, свиват веждите си. Когато човек свие веждите си, той несъзнателно концентрира ума си към центъра на веждите. Щом концентрирате ума си нагоре, вие го проектирате от центъра на главата си към cлънцето, т.е към централното cлънце на духовния свят. Ние определяме че Бог е над главата ни. Не мислете къде е Бог. Щом проектирате ума си към веждите, нагоре, непременно твоята мисъл ще донесе някакво благо в живота ти.
--- Край на цитат ---
hyparh:
Червеното отместване на спектъра може да се обясни със загуба на енергия на фотоните, пътуващи сред необятната космическа шир. Това обяснява защо при най-отдалечените галактики се отчита най-голямо червено отместване - просто защото са най-далеч, а не защото се разбягват по-бързо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия