Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Съществува ли частица ...

<< < (7/27) > >>

Bat_Vanko:
atos, става въпрос за скорости и разстояния, но тъй като ЧИСЛАТА са наистина космически много по-нагледно е представянето чрез време.
За да твърдиш че на 5 секунда от големият взрив Вселената е станала с някакви размери, то значи ти си привърженик на тази теория. Никое материално тяло не може да се движи със скорост по-голяма от тази на светлината, още повече цяла галактика. Но дори и така да е, излиза, че тя трябва да се е движила със скорост 20 пъти по-голяма от тази на светлината, и в момента на излъчването на тази светлина се е забавила до 310 500 км/сек. (да скоростта е невероятна, но така се получава от константата на Хъбъл). Опит да се обясни това разминаване в ОТО е теорията, че тази материя се поражда от пространство-времето. Преди време науката обясняваше че света е създаден от Господ, сега неговата роля е поело пространство-времето.
Дайте да не обясняваме невероятното с невъзможното и обратно!

Аtos:

--- Цитат на: Bat_Vanko в Май 01, 2015, 03:39:51 pm ---За да твърдиш че на 5 секунда от големият взрив Вселената е станала с някакви размери, то значи ти си привърженик на тази теория. Никое материално тяло не може да се движи със скорост по-голяма от тази на светлината, още повече цяла галактика. ......................................................................................
Дайте да не обясняваме невероятното с невъзможното и обратно!

--- Край на цитат ---

Първо - не го твърдя аз, а създателите на теорията!
Второ - за да си привърженик или опонент на дадена теория, трябва да си ЗАПОЗНАТ с нея!
Трето - ти лично как установи, че "...Никое материално тяло не може да се движи със скорост по-голяма от тази на светлината..." ??? По чии измервания? В чия времева дименсия и относителност? Само не ми казвай - сегашната, защото никой не знае как е текло времето преди 10-15 или "N" милиарда години, защото е нямало време - не е имало човешки разбирания, за да определят тези понятия и да ги затворят в "смисловата" рамка ВРЕМЕ!
Изобщо не съм сигурен дали разбираш за какво говоря?

И последно - какво значи НЕВЪЗМОЖНО и НЕВЕРОЯТНО, ако не поредните човешки измислици?

Ksurnev:
atos, от сутринта чета разсъжденията ви и ми щукна една мисъл, която ще изкажа тук, може да не е за тука, но нямям намерение да отварям нова тема.
Мисълта ми е повече въпрос: Какво мислите, че има от другата страна на ДУПКАТА? Според представите всичко, което попадне в зоната и се ускорява до много над светлинната скорост, ако има наблюдател от другата страна, според мен ще наблюдава ГОЛЯМ ВЗРИВ.

GreenHulk:
Определено се сетих за кабалистическата концепция за Цимцум или съкращението (атеистите по-нататък може да не четат:)))

СПоред Лурианската линия на Кабала - Бог е съкратил себе си, за да създаде Творението. Скорост на светлината няма, защото светлина има навсякъде (или c=0)

--- Цитат ---Стихотворение Ари "Древо жизни"

Знай, до начала творения был лишь высший, все собой заполняющий свет.
И не было свободного незаполненного пространства -
Лишь бесконечный, ровный свет все собой заливал.
И когда решил Он сотворить миры и создания, их населяющие,
Этим раскрыв совершенство Свое,
Что явилось причиной творения миров,
Сократил себя Он в точке центральной своей -
И сжался свет и удалился,
Оставив свободное, ничем незаполненное пространство.
И равномерным было сжатие света вокруг центральной точки
Так, что место пустое форму окружности приобрело,
Поскольку таковым было сокращение света.
И вот после сжатия этого в центре заполненного светом пространства
Образовалась круглая пустота, лишь тогда
Появилось место, где могут создания и творения существовать.
И вот протянулся от бесконечного света луч прямой,
Сверху вниз спустился внутрь пространства пустого того.
Протянулся, спускаясь по лучу, свет бесконечный вниз,
И в пространстве пустом том сотворил все совершенно миры.
Прежде этих миров был Бесконечный,
В совершенстве настолько прекрасном своем,
Что нет сил у созданий постичь совершенство Его -
Ведь не может созданный разум достигнуть Его.
Ведь нет Ему места, границы и времени.
И лучом спустился свет
К мирам, в черном пространстве пустом находящимся все.
И круг каждый от каждого мира и близкие к свету - важны,
Пока не находим мир материи наш в точке центральной,
Внутри всех окружностей в центре зияющей пустоты.
И так удален от Бесконечного - далее всех миров,
И потому материально так окончательно низок -
Ведь внутри окружностей всех находится он -
В самом центре зияющей пустоты...
--- Край на цитат ---

(физики курят в сторонке  ;D )

Bat_Vanko:
atos, atos, четеш написаното от мен "като дявола евангелието". Много удобно пропусна написаното в края на пасажа " Опит да се обясни това разминаване в ОТО...". Философски погледнато написаното от теб е вярно, но научни доводи не срещнах никакви. Затова ми е НЕВЪЗМОЖНО да оборя НЕВЕРОЯТНОТО!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия