Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Алтернативни горива

Загряване чрез плазмен пламък

<< < (10/17) > >>

AN_nedev:
@владимир димитров трябва да съм роднина на баба Ванга за да разбера какво става на клипа. След като го изгледах си проверих машината за вируси защото има такава опция, някои пускат в тубата неща без обяснения и вързани към тях буболечки.

Нещо свети там, магнетрон ли има вътре, свещ от ЗАЗка ли, коментарите отдолу са деактивирани, тук никакви обяснения, какво е това? Пълна индия.
Щом има и кюнец, значи има нещо неекологично :(.

владимир димитров:
Разгледайте останалите клипове в канала ми .
Кюнеца ,отвежда парата до топло-обменник ,получената Вода се връща в реактора..
Позрави

AN_nedev:
Жестоко си го направил Браво. Остава да кандидатстваш за финансиране по европроект. Обаче те там са малко мудни и се налага мъничко чакане, ако искаш обади се.
 Поздрави

mindos:
Здравейте, допускам че има грешка в пост №11 на  hyparh и схемата която е публикувал защото според не само мен, допълнителните намотки няма да изиграят ефект, а напротив ще затормозят принципно генератора.
Искам да питам има ли някой осъществил идеята?
Поръчах вече транзистори и платка, твърдо решен съм да ги тествам.

EDM electronics:
Една идея по темата:
Продават се плазмени резаци. Принципа е едно супло, през което минава сгъстен въздух между два високоволтови електрода с цилиндрична форма. Толкова силна енергия се получава, че оксиженна горелка не е в състояние да реже така. Предполагам енергията идва именно от плазмата, която се явява перспектива за СЕ.
Ако се загрява вода с такава горелка, дали няма де е ефективно?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия