Алтернативни енергоизточници > NEG, импулсни, трансформаторни и резонансни генератори, скаларни вълни
Същност на резонанса и възможностите му за добиване на СЕ
x_name41:
Велектра, точно така си е както си го обяснил, аз го казах същото, макар и на друг език
Аtos:
Няма такова нещо като "температурен резонанс"!
РЕЗОНАНСЪТ е процес, различните модели описват различните УСЛОВИЯ за постигането му, в зависимост от това какво и как резонира!
Имаме чист (директен) резонанс, резонанс на хармонични честоти и случаен резонанс.
На който не му е ясно кое какво е-да пита.
Резонансът в основата си е сведен винаги до МЕХАНИЧЕН, без значение дали е продукт на топлинна стимулация или друго!
И в никакъв случай не увеличава енергията на тялото.
"Резонанса създава най-благоприятните условия за това преобразуване на ПЕ в КЕ. Чрез резонанса се "изстисква" максимума от ПЕ която има тялото. Повече от тази ПЕ (съответно КЕ) не може да се създаде от самото тяло без да се внесе отвън. Както се казва то толкова може."
Именно това е вярното! При почти всички процеси, свързани с честотни трептения, по-голямата част от енергията се разпилява или в средата или се неутрализира частично от друго трептене, което е в дисонанс. Ние толкова сме свикнали с това, че ако случайно се натъкнем на резонанс, сме изненадани от ефекта!
dymelsoft:
Здравейте, бях решил да не пиша нищо повече и най вероятно това ще е последното. Провокиран съм от ограниченото мислене от рода на нямало това нямало онова , това било невъзможно и т.н. Такива били формулите и така и само по този начин стоят нещата и край. Само, че забравяте най-основното. Всички сме обременени от собствените си догми. Резонанс е просто дума със значение определено от нашето съзнание. Дума която трябва да охарактеризира нещо което като бъде подадено към нашия ум да извиква определени асоциации.(люлка, махало, трептене и кой каквото се сети) Решили сме, или по точно науката е решила (доказала) чрез своите материалистични опити, че всички явления в които имаме нещо циклично (повтарящо се ) имаме условия за резонанс и щом е така значи можем всички явления от този характер да ги приравним към механичния защото е най-възприемлив за ограничените ни умове. Съжалявам, но аз явно за разлика от повечето се опитвам да разчупя тази догма и да търся отговор и обяснение извън тези догми. Иначе няма да се получи. Много е вероятно да съм избрал грешен път, но така е с търсачите на СЕ. Все някой ще стъпи на правилния път. Бъдете здрави.
ПП. Между другото със заяждане и провокации нищо няма да излезе. Форума се превръща в празнословна говорилня и много малко практически предложения и споделен опит.
Аtos:
dymelsoft, няма догми, няма заяждане ;)
Няма и формули-отсвирил съм ги отдавна повечето, както и математическите модели.
Те носят презентативност, но не и разбиране.Майната и на класическата наука.
Не "приравняваме" всички подобни явления към механичния резонанс, те СА механичен резонанс, без значение дали на атомно, молекулярно или вълново ниво!
И който не го е предизвиквал сам (резонанса), който не го е усетил, той няма да ме разбере!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия