Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Krasias,много благодаря отново 8).Ами мислех си да мина тънко понеже нямам големи мощности.В момента като начало 3панела 600w при максимална осветеност съм ги гледал на диспечера дават 15А.Захранват хладилник фризер лаптоп водна помпа на бойлер общо 450 w.Кабела не загрява.Имах идея да включа още 3 панела с още един кабел ,но ще видя цената на по големия кабел.Моя диспечер може да поеме до 1500w панели-50А.
velko:
Кrasias.,бойлера е на отделен кръг и не включен към диспечера понеже е 2.5kw a максимима на диспечера е 2,4kw.Със фазовия регулатор нещата се получават ок..
Към диспечера съм включил още осветление лед водна помпа на камината и помпа за поливане 535w.и готварска печка 1600w.която щом се включи веднага изсмуква всичко,но рядко я включвам и затова не се старая да залагам големи мощности...
Ако има възможност ще направя 1400w мощност панели ще е ок.
velko:
И може би да мина на 48волта и по мощен диспечер но е допълителна инвестиция а няма постоянно да я консумирам.Фирмата от която купих диспчера-energy flow.ще изкупят стария диспечер на 75% от цената или ще загубя около 250лв.
velko:
Sasma ти на каква цена намери този МРрТ?
velko:
Днес цял ден бе слънчево а това което измерих като ток от 3 панела по 200 вата-5-7ампера.А лятото максимума е 15А.Нормално ли е за сезона ,или нещо има във панелите...?Това ми е първа зима с тези панели. :-\
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия