Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (83/211) > >>

sasma:

--- Цитат на: krasias в Октомври 31, 2016, 09:46:47 pm ---sasma, не си играй няма как четири акумулатора да са едновременно 24 и 48 волта, много добре си ги окъсил на тая схема дето си дал. По добре си намери контролер който да ти дава 48 волта от ветрогенератора.

--- Край на цитат ---
Да, тествах и наистина дава на късо, но има пак има начин 4 акумулатора да са 48 волта и 24, като свържа всичките получавам си 48 волта за Диспечера и вземам един кабел от втория акумулатор и си имам 24 вола но проблема е че ветрогенератора ще зарежда само двата акумулатора дали ще има някакав проблем за Диспечеран и дали тия акумулатори които се зареждат от ветрогенератора ще се скапат по бързо?

Трябва ми контролер на 48 волта и със същия 500W ветрогенератор дали ще стане?

ELPUNTO:
sasma най-простото и ефективно решение е :
Диспечер на 48 V и Ветрогенератор на 48 V или Ветрогенератор на 24 V и Диспечер на 24 V.
Всякакви други съчинения ти усложняват ненужно системата . . .

sasma и така може и инак може но . . .
. . .  казва малкият Иванчо :
Може, може Другарко и тате може и бате може . . .
ама козата си сака пръч . . .     ;D

sasma:

--- Цитат на: ELPUNTO в Ноември 01, 2016, 10:32:14 pm ---sasma най-простото и ефективно решение е :
Диспечер на 48 V и Ветрогенератор на 48 V или Ветрогенератор на 24 V и Диспечер на 24 V.
Всякакви други съчинения ти усложняват ненужно системата . . .

sasma и така може и инак може но . . .
. . .  казва малкият Иванчо :
Може, може Другарко и тате може и бате може . . .
ама козата си сака пръч . . .     ;D

--- Край на цитат ---

След 16 Ноември поръчвам Диспечера, описахте ми с какви кабели трябва да опъвам към панелите и акумулаторите, но не уточнихме какви кабели да пусна от електромера към Диспечера ни обратно. (Отказах се от ветрогенератора поне засега). Дали сте тествали какво става, ако енергото спре тока  за профилактика дали Диспечера връща напрежение към мрежата на енергото (да не увисне от жиците някой служител на енергото)

velko:
Sasma,доколкото ми е известно мрежовите инвертори вкарват в мрежата ,аз имах такъв но го продадох.Диспечер не трябва да връща в мрежата .Моят диспечер като го купувах питах и ми казаха че не връща в мрежата.На какъв диспечер си се насочил? :-\

krasias:
Velko, мрежовите диспечери не могат да работят без мрежата, щом отпадне външното напрежение веднага спират те нямат и автономен режим изцяло са зависими от мрежата. Някой Хибридни инвертори(Диспечери) могат да връщат в мрежата но щом тя отпадне преминават в автономен режим. Sasma диспечера не може да продължи да работи след отпадане на мрежата защото всички консуматори в мрежата остават свързани само към диспечера а потребяваната мощност на консуматорите превишава многократно мощноста на диспечера и той преминава в автономен режим и това е само една от причините да се изклчи от мрежата. Сечението на кабелите между електромера и диспечера зависи от разстоянието между тях, така че уточнявай някой неща за да получиш отговор.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия