Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Krasias,диспечера си е ок.Регулатора е точно този които ми показа.Но когато диспечера вкл.от мрежа към панели за 20m/s.след превкл.регул.остава изкл.и го включвам пак.А когато се вкл. от панели към мрежа -вечер -релул.-работи.Надявам се ме разбра..фаз.рег.не продалжава да работи след като диспечера превкл.режими.
velko:
А превкл.се получава щото тук днес бе доста облачно после се показа слънце диспечера превкл. И видях ,че регул .не работи след тази опция на дисп.Иначе в слънчев ден когато не превкл.няма да има проблем...😉
Не ползвай съкращения за щяло и нещяло, тук не е чат, а форум!
Случайно влязъл читател трябва да може да разбере за какво става дума!/А/
krasias:
velko, да разбрах проблема е в регулатора, в описанието дават че регулацията започва при 40 волта на изход. Това е така защото симистора е по мощен и иска малко по голям ток за първоначално отпушване и след това може да се намали отново. А и самата регулация е твърде опростена. Сега ти си го настроил на границата на регулацията и понеже мрежата е по силна и падът на напрежение е по малък тръгва, докато диспечера е малко по слаб и затова спира. Ако увеличиш малко потенциометъра до към 350-400W, този проблем трябва да отпадне.
velko:
krasias,точно това е проблема и както казваш със малко завишение на мощноста ще е ок.Фазовия регулатор си работи нищо че е опростен даже по добре.На този етап го тествам а за постоянно ще ми трябват още фотоволтаични панели.Това е на този етап при моята Дец...
velko:
Направих една стоика от алуминиев прифил да е лека и закачих 2 панела *200w.и ги въртя към слънцето сега 16.40.часа все още Дец работи на автономен режим,ако изкара до залез без да включи мрежа съм супер...Мисля със един двигател от чистачки на кола да върти панелите :)Но това е в процес на изработка....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия