Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (76/211) > >>

velko:
atos ,вярно че по добре да изолирам стълбището,отколкото да пускам топло... ???

velko:
Благодарско още веднъж на всички в форума за точната и изчерпателна информация!На elpunto започнал темата ДЕЦ.На krasias за точните корекции .Също на atos,радико,juliang. 8)

sasma:

--- Цитат на: atos в Октомври 20, 2016, 11:25:11 am ---
sasma, 1 кв/ч си е толкова, без значение чрез какво напрежение го консумираш. Май въпросът ти не е правилно зададен? Законът на Ом ти дава пропорцията между ток, напрежение и мощност, ако това питаш.

--- Край на цитат ---

Въпросат ми беше за да може да се ориентирам колко ампера акумулатори да си купя, но си намерих отговора сам в интернет имали такива калкулаторию. ;)

velko:
Привет отново 8)Днес монтирах фазов регул.3800w ,работи си идеялно за 5ч.на 300вата леко затопли значи за 7-8ч. е ок.Утре ще тествам 8часа.Но има малък проблем:когато диспечера вкл.от панел към мрежа-фазовия рег.работи.Когато минава от мрежа на автономно захр.фаз.рег.изключва и включвам отново.Ако имате представа защо се получава така-?? ???

krasias:
velko, нещо не разбирам въпроса ти кое по точно изключва, фазовия регулатор или диспечера. Този фазов регулатор който ти показах няма електроника и не знам как може да изключи, не знам какъв си купил ти. Ако изключва диспечера може да има няколко причини, тези диспечери имат дефектнотокова защита на изхода и тя действа когато работят с панелите. Та ако след диспечера имаш заземена нула или имаш лека утечка в нагревателя на бойлера моментално сработва защитата. Диспечера може да изключи и от някакъв моментен  токов пик при включването на бойлера.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия