Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
sasma:
И кои панели са по добри поли и моно кристалните?
sasma:
В ebay намирам диспечери на изключително актрактивни цени, но дали като се поръча се плаща някакво мито или ДДС върху цената?
5kva 4000w 48v pure sine wave off grid solar inverter charger 80A mppt solar
Price:GBP 590.00
Approximately US $785.50
от Германия ще е доставката.
velko:
Samsa,има някакво мито иначе цените са ок.Покупка от фирма в БГ.ти дава 2 год.гаранция.Ако се скапе сериозно ремонта е 50%от цената.Ти си преценяш..По отношение на панели само съм чувал мнение че моно-кристалните са по добри.
sasma:
--- Цитат на: velko в Август 04, 2016, 09:59:01 pm ---Samsa,има някакво мито иначе цените са ок.Покупка от фирма в БГ.ти дава 2 год.гаранция.Ако се скапе сериозно ремонта е 50%от цената.Ти си преценяш..По отношение на панели само съм чувал мнение че моно-кристалните са по добри.
--- Край на цитат ---
Питах един приятел който пазарува постоянно от чужбина пък той ми каза, ако стоката се изпраща от ЕС не дължа мито и ДДС.
ELPUNTO:
Втори месец продължава нулево потребление на ток от мрежата.
Силното лятно слънце и дългият ден позволяват ДЕЦ да произвежда ел. енергия
която покрива потреблението на домакинството през деня и през нощта.
От 01 до 31 юли домакинството е изразходвало . . . . . . . 112,1 кВт/часа
От мрежата са ползвани :
ток нощна тарифа . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 0,7 кВт/ч
ток дневна тарифа . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .3,7 кВт/ч
---------------------------------------------------------------------------
общо ток . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .4,4 кВт/ч
Ток произведен от ДЕЦ . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .107,7 кВт/ч
В действителност ДЕЦ можеше да произведе около 300 кВт/часа за месец юли,
но тази енергия е в повече. Просто няма за какво да я използвам. Нямам и технология
за "складиране" на излишната енергия . . . за сега. :(
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия