Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.
Домашна електроцентрала
velko:
Ок.Krasias .Ще сложа 6 кв.кабел от фв до инвертора.А по отношение как меря тока:на вх.на инв.съм вързал ампермет.със срелка 0-30АDC.И при вкл.на инв.леда му мига докато тъси MPPT.а стрелката постепено качва до 13А.Идеята ми е при старт да опъне от мрежата а после инв.захранва.Със ватмер мерих старта и е над 1400вата след това пада на 80-хлад.и 160 фриз.общо 240-270.общо.Ето тази мощност искам да движа и 600wФВне стигат....А иначе телевизор лаптоп хладилник 600вата.мрежовик си ги движи никви грижи ,е вкл.ли фризра които е голям и електромера врътва по малко.А вече измерих U на вх.инв.20волта в. Изкл.Котато работи пада 15v.Не ползвам акумулатори,с мрежовика директно в мрежата.Иначе съм закачил един през контролер само ако се изгуби тока за лед осветл.Това е при мен за начало...Ако вкл.в същата фаза още 2 мрежовика по 600.ще имам сумарно 1800.което е супер и ми е достатъчно.
velko:
И днес погледнах параметрите на последните ФВ които си купих.1-100.*2x50*U-18,5,e еднакво.Само тока е различен,но като ги свързвам паралел нали увеличаваме тока напреж.е същото.Иначе на ел.велосипеда ми са 3 акум.по 12,v12Ah.свързани последователно и имам 36,v12A.Нали не се бъркам?При послед.свързв.имаме висок волтаж токът не се променя.При паралелното е обратно**.!)
krasias:
Добре velko, сега обяснението ти е по ясно и разбрах какво става, просто инвертора тества панелите да така трябва да стане. Панелите ти сигурно дават еднакви напрежения защото от 50 до 150W изходящото напрежение е еднакво, но виж внимателно всеки панел му дават две напрежения, при отворена верига и оптимално напрежение. Мрежовия инвертор е най евтиното решение но не и най доброто, ако си решил да правиш наистина добра соларна електроцентрала ти трябва соларен диспечер. В него има всичко необходимо за СЦ на много добра цена, тук можеш да разгледаш за какво става въпрос http://www.ef-panels.com/prices-dispatchers-bg/.
velko:
Диспечер.!Супер..Krasias какъв да си взема?Каква е разликата между него и мрежовика ?Ако си взема диспечер, мрежовикът отпада ли?
Дипечер, диспрчер, погеднах...
velko, пиши по-съсредоточено, внимателно и БЕЗ ДА БЪРЗАШ - никой не те гони! Постовете ти са трудни за модериране, понеже основните ти грешки са от бързане или немарливост!/А/
krasias:
velko, диспечерът е комплексно устройство, което включва заряден контролер, инвертор, комутатор за превключване от мрежата, плюс интелигентно управление на цялата система. Може да се свърже с компютър и да ти дава информация за цялата система, както и да му променяш настройките. По подробно е описано на 11 страница от колегата ELPUNTO, от отговор 153 надолу.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия