Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (44/211) > >>

zeepk:
elPunto, моите уважения за това което правиш и споделяш, ама  вариантите да плащаш около 10 /десет/ лева за
месец 04-2016 (което са си две incandescent lamp 100 wt - работещи денонощно, на който и да е доставчик на
електроенергия в БГ при всичките технологични мъки, фото, олово, вятър, електроника, са малко: живееш в
постоянни ограничения, помагаш си с алтернативни горива, Екватора се е преместил временно и локално около
София, намерил си "безпризорна" фазa от ЧЕЗ. Тук в провинцията (Варна), няма нормална сметка под 150-200 лв.
за този период.

Радико:
А във Варна вятър кооолкото си искаш zeepk.  Та чудя се какво чакаш още и плащаш по 100 лева всеки месец.

daniench:
здрасти ,четох цялата тема и съм впечатлен
аз съм пред същата задача,само че за да се откача напълно трябва да избера уреди които не консумират ток или малко ток-косачката е бензинова,печката е на газ ,трябва да измисля някакво решение за пералнята и остана хладилника
така ще мога да мина с по -малка мощност на панелите  и на инвертора
осветлението -ЛЕД и не го броя,прахосмукачката -с акумулатор

velko:
Здр..Пиша за да споделя какво си направих и какъв е проблема при мен.Закупих си няколко ФВ панела.1-150w.2x100w.4x50w.1-30w.Свързах ги последователно към мрежов инвртор 600w.истинска синусоида.Захранвам хладилник и фризер.Проблема е следния.Всеки фв.панел го мерих а ампер мер и дава стоиности на късо както са указани от произв.Общата им мощност е 23.-24А.Когато измеря общата мощност на входа на микроинвертора е не повече от 12А.Моля за мнение от къде за загубите които се получават?? ;D

krasias:
Здравей  velko, проблема ти може да не е само един. Като първо имаш фв. панели с различна мощност а оттам и с различно напрежение, и ако си ги свързал в паралел панелите с по високо напрежение ще възпрепятстват работата на панелите с по ниско напрежение. На практика ще работят само панелите с по високо напрежение, в случая е важно напрежението а ти мериш тока. Друго важно нещо е сечението на соларния кабел и неговата дължина, обикновено го дават минимум 6 кв. мм.. Също важно е какво е максималното входящо напрежение на инвертора и дали може да работи директно с фв. панели или с акумулатори, някой инвертори могат да работят и по двата начина. Ако инвертора работи само с акумулатори ще ти трябват акумулатори и соларен контролер за заряд на акумулаторите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия