Възобновяеми енергоизточници, нагревателни и хладилни системи > Соларни източници - фотоволтаици, нагревателни и др.

Домашна електроцентрала

<< < (35/211) > >>

PyroVeso:
Мда.. прав си колега DmitarP... нещо едната нула ми е избягала...
Горният ми пост е за боклука :)
5 м3 звучи далеч по-добре/постижимо.

juliang:
5 кубика на 200 бара ... това първо ще струва майка си и баща си, второ всички надзорни служби ще изпаднат в потрес, трето съседите ще се евакуират извън 1-километрова зона за сигурност около къщата ... :)

dmitarp:
Затова най-добре е топлината да се съхранява в керамика или вода, но пак опираме до големите обеми, нужни за целта

Радико:
Христо бог да те поживи, това го бях чел преди доста години, но бях забравил какво точно е веществото което се използва за реагент
"натриев сулфид". В статията която аз бях чел се коментираше така направена къща в Швеция. Тогава коментирах с мой приятел химик и той каза, че единственият проблем бил, че натриевият сулфид бил голяма гадост "много агресивен бил" поради което се налагало както бе само споменато в статията, че всякакви тръби и съдове са от неръждавейка. Е в момента това дори и за България е чисто финансов проблем.     

ELPUNTO:
Ето как изглежда електроенергийният разход на домакинството през 2015 г.

Общ разход на ток . . . . . . . . . . . . . . . . . 1 524 кВтчаса
Разход на ток дневна тарифа . . . . . . . . . 1 124 кВтчаса
Разход на ток нощна тарифа . . . . . . . . . .   400 кВтчаса

Това е ел енергия от електропреносната мрежа.

Освен това домакинството е използвало ел енергия получена от ДЕЦ.
Припомням, че ДЕЦ бе пусната в края на м. октомври 2014 г.
До 27 ноември 2015 г. ДЕЦ работеше с прав ток и захранваше "слънчев маслен радиатор",
"слънчева акумулираща печка" и "слънчево нано фолио".
След 27 ноември 2015 г., ДЕЦ бе пусната да работи с Диспечер и акумулаторна батерия и захранва
с 220V/AC цялата ел. инсталация на къщата.

Нямам пълни данни и не мога да кажа колко кВтчаса са произведени от ДЕЦ през 2015 г.
Мога да кажа, че през 2015 г. "слънчевите уреди" са работили 292 дни.
"Слънчевите уреди" НЕ СА РАБОТИЛИ 73 дни, поради плътна облачност, покрити със сняг ФВ панели
и защото през летните месеци е топло и "слънчевите ел. уреди" няма какво да отопляват. 

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия