Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Други ДВГ и топлинни машини

Двигател захранван с вода - АВТОРСКА ТЕМА на Владимир Димитров

<< < (38/49) > >>

epwpixieq-1:

--- Цитат на: ndm в Септември 30, 2020, 03:58:15 pm ---epwpixieq-1, бихте ли споделили само блок схемата на Вашия импулсен генератор,

--- Край на цитат ---
ndm, няма никакви права, нито тайни, използвах ( до колкото си спомням ) модифицирана схема на ZVS драйвър (схемата е фундаментално една, но има много модификации), като  транзисторите ми бяха събирани от стари телевизори ( изгорих десетина докато налучкам, оптималната конфигурация ). За намотката не си спомням точно но използвах снопче от стоманена тел за сърцевина ( по спомени около 2-3 см диаметър ). Бифиларката само си спомням, че края на едната беше свързана с началото на другата, така че или е била паралелно навита и свързана последователно или срещуположно навита и отново свързана последователно. По онова време бях изчел доста неща относно използването на бифиларката в различни схеми. Целта беше да се направи тип воден кондензатор които да "разтяга" водната молекула на база на поляритета на тръбите ( по-малката в по-голямата ) в която кухина се пълнеше вода.

Бях стигнал до такава степен че изчислявах вибрационната резонансна честота на всяка тръба отделно и двете като комплексен елемент ( с помощ на доста елементарен метод и саунд софтуер ) и нагласях схемата така че натурално (електрически) да вибрира на тази честота.

Иначе, схемата и намотката съм сигурен че ги имам, но са в един от 50-тина кашона които имам, от много премествания, като част от тях не са отравяни с години, да не кажа от десетилетие.

Михаил Кузмов:
Ся, не разбирам що не разбирате че това е революция! Аз лично бих изчакал, Владимир да сподели резултатите от лабораторията купувач.

ndm:
Кузмов евальля за проницателността, ама казвай ги по-рано тез революционни ситуации да не СЕ пънем тук. Но то си е логично, септември е месец на революции и свещени дати – 9 септември, 23 септември и "Отговор #120 -: Септември 24, 2020".

Номак:
С 25вата бута двигател ,като отделно имаме и отдавана топлина....чиста доза СЕ!ама на мен ми е скъпо 2к..
Може да пробвам да свържа 35броя 9волт батерии последователно ,та да паля и аз водата малко ..

Михаил Кузмов:
Номак, внимавай когато си близо да чешмата! Не пускай водата, щото текне ли пожара ти е в кърпа вързан! Не викай пожарната, те гасят с вода и не знаят че гори! Ситуацията може да стане напечена!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия