Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
mi68:
Здравейте,
Теорията на колегата Чоби е вярна, лично мнение. Свободна енергия имаме при ефективно използване на енергията. Конкретно с тока, имаме ток на проводимост и ток на разместване или триъгълник, 1/2 ток на проводимост +1/2 ток на разместване =1 цяло.
Работата се свежда тока на разместване да е по-малко от 1/2 (0,5) от цялото.
При постоянен ток или ниска честота, тока на разместване е противоположен на тока на проводимост. Теоретично имаме кръговрат и системата е стабилна и хармонична, затова хаос не настъпва. Ако кръговрата е по крива различна от окръжност, примерно ексцентрична, то имаме разрушение на системата и става източник на енергия. Времето е енергетичен източник и го има в повечето формули.
Практически изпълнения :
1. Използване на различни токоносители, електролити с катиони и аниони, р-n преход (диод) с електрони и дупки.
2. При висоти честоти се сменя посоката на движение на тока на разместване и от противоположен става перпендикулярен и изтича радиално (на 90градуса), наречена радиална енергия или центробежна и съответно центростремителна.
От двата подхода Колегата реализира нещо междинно, включва трансформатор и диоди.
Предполагам е възможно и четвърти подход, въпрос на творчество.
Chobi:
atos - БРАВО АТОС!!!!!!!!!!!!! НАПРАВО В ШЕСТИЦАТА! НАЛУЧКВАШ НЕЩАТА. ПРИНЦИПА Е ТОЗИ! НО ЕДИН ПРИНЦИП ИМА МНОГО РЕШЕНИЯ! КОЙТО СИ ИЗБЕРЕШ! И Е МНОГО ВАЖНО КАК ЩЕ ГО ПРЕДСТАВИШ!!!
Така е ! Особено за фъстъците! Вече знаеш, че ние ползваме, чрез "нашата модерна техника" едва...5% от възможното. И не само това, ами и математиката сме приспособили към това! Ето това трябва да е целта на хората: Е Ф Е К Т И В Н О С Т! Заблудата за СЕ нарочно се лансира, за да ни отместят от правият път. Инак...от къде парици за БАНДЮГИТЕ?!?!
Chobi:
dymelsoft - Стой! Не бързай! Това, което представих не е решението. Това беше само за непосветените, за да могат принципно да се ориентират в следващото. А всички тези схемички, които представяте Вие и останалите колеги, за съжаление проучете ги по-подробно как работят и за какво се използват. Представеното Е САМО ЕДИН ПРОЛОГ И НИЩО ДРУГО! Същността е във края на втората част и третата част. Останалото е подготовка на съзнанието! Аз нямам намерение за академично представяне. Целта е заинтересованост, анализи, съпоставки и сравнения. По този начин да се намали инерцията от предходната информация. Смятам, че ме разбра! А ако желаете да проучите въпроса по същество, моля смятайте се за поканен на организиран от мен семинар през май т.г.
dymelsoft:
г-н Чобанов аз не бързам за никъде :). Схемата която дадох е точно по вашето описание дадено в документа, който майстора и други качиха във форума. Нищо повече. Аз изразих своите съмнения относно разбирането на принципите и заблудите около това. Човек е склонен, когато не може да си обясни дадени неща защо се получават да пристъпи към всякакви метафори и преиначаване за да нагласи някакво обяснение. Естествено не казвам, че вашето обяснение е такова, но много прилича. Между другото дори теорията на Айнщайн е базирана на допускания и в последствие е приета от физичната общност най вече защото им е удобна, а не защото е напълно вярна. Също така леко се притеснявам когато някой започне да ми говори за подготовка на съзнание и други подобни. Иначе с удоволствие приемам поканата през май, стига да фиксирате и точна дата бъдете сигурен за моето присъствие :). Поздрави!
lyubo_msi:
http://my.mail.ru/mail/obrazovanie-new/video/716/8311.html
Тук принципът е същият пак се добавя енергията от самоиндукция
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия