Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (17/141) > >>

vsl:
Ето това е схемата според мен.

edin:
Предлагам това.

dymelsoft:
Интересно !!! Като един от многото направил доста импулсни DC/DC схемички , ще се опитам да анализирам прочетеното. И да констатирам моите съображения за резервираност относно идеята за сумиране на енергии. г-н Чобанов, моите уважения за това което сте успели да направите и да реализирате Вашите идеи на практика. Аз обаче искам да отправя едно питане относно индуктивното съпротивление което има първичната на трансформатора и то естествено не е постоянна величина а зависи от индуктивността и работната честота. Следвайки логиката на разсъжденията Ви трябва да забравим за това XL или да приемем че е пренебрежимо малко. Второто, което не трябва да забравяме е, че когато натоварим вторичната т.е. тръгнем да извличаме енергията от нея за да я добавим хипотетично към товара имаме магнитно поле в трансформатора с обратен знак което поле се противопоставя на магнитното поле индуцирано от първичната причинено от тока на заряд на кондензатора за който говорите.  Според мен, така описаните принципи се отнасят за отворена схема. Или тук никъде не описвате какво ще стане ако към посочената схема добавим и товар. Тогава токът през първичната ще бъде сумата от зарядният ток и токът на консумация от товара в първия момент до зареждане на кондензатора. Вие говорите за енергии една от които се появява като допълнителна на вторичната намотка и ни идва в плюс. До тук добре, но само ако сте изобретили еднопосочна трансформаторна връзка. Или казано на кратко магнитната енергия се движи само в посока първична към вторична намотка, но не и обратно.
г-н Чобанов, коментирам Вашата идея признавайки, че никога не ми е хрумвало да създам положителна обратна връзка в изхода на един четириполюсник. Изглежда по това което показвате на снимките имате успех, но не мисля, че и вие самият сте на 100% сигурен в това което реално се случва.
Според мен нищо не се появява два пъти някъде без последствия или ако това се случва определено има причина  за която аз не намирам обяснение, поне не и от направените обяснения. Естествено надявам се, че ако темата се дискутира, много от нещата ще придобият повече яснота, а и допускам Вие самия да откриете някои нови неща.
С риск да не доскучавам с разсъжденията си ще си позволя да коментирам електромобила Ви. Доколкото разбрах електромоторите са с обща мощност 32KW а черпите мощност от акумулаторите по-малко от 250W .
--- Цитат ---Ще Ви спомена само нещо твърде скромно но.....епохално: консумацията при скорост 120 км. в час е само 500 МИЛИАМПЕРА  при 450 Волта. Съгласен съм с Вас! НЕВЕРОЯТНО! Не е за вярване! Електромоторите са четири по 8 /осем/ киловата/ = 32 кВт.
--- Край на цитат ---

Някак си не ми се връзват нещата с Вашите обяснения за принципа който използвате, освен ако не вържете много схеми каскадно. Тогава да допуснем, че ако вложим 200W и изкараме 300W към тях свързваме още една схема и получаваме 450W и така връзваме каскадно следващата, като по тези сметки 14 броя каскадно вързани схеми би следвало да получим близо 39KW от последната схема, което си е направо яко :) и много добре звучащо нали  :P. Естествено всяка следваща схема трябва да бъде със по голям трансформатор и по големи кондензатори.
И накрая схемичката която начертах е по вашите обяснения. Можете да потвърдите дали правилно съм разтълкувал обясненията Ви. Поздрави !

dymelsoft:
Ох, забравих един важен елемент в схемата, а това е диода D3 през който протича индуцирания отрицателен импулс от трансформатора  към кондензатора C1, когато транзисторът (ключът е отворен). Той е задължителен елемент в тези схеми :) Пускам коригирана схема. Управлението на транзистора може да бъде всякакво.
ПП. Схемата като такава и със симетричен трансформатор се явява инвертор / удвоител на напрежение.

dymelsoft:
x_name41 схемата която показваш някакъв майтап ли е ?
Или 25 годишният ми опит в електрониката е на вятъра :) .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия