Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
dmitarp:
--- Цитат на: epwpixieq-1 в Април 15, 2020, 07:12:43 pm ---Съгласен съм за латинския, но дайте някакви препратки за произхода на знака за от "немската" азбука, което трябва да е вероятно преди времето на Нютон, та ако имам погрешно виждане да си го коригирам.
--- Край на цитат ---
Не е от преди времето на Нютон, негов съвременик е. За този човек ако не си чул, е добре поне от малко да се запознаеш, https://en.wikipedia.org/wiki/Gottfried_Wilhelm_Leibniz
Негова е почти цялата съвременна нотация в математиката. Германец, знаещ много езици, в това число латински, древно гръцки, арабски, но не е знаел английски, а и не му е трябвало. Той въвежда знака за интеграл като директно взима удължената буква s, с която по негово време на латински се изписва думата сума.
Altium:
epwpixieq-1, би ли ми обяснил следното: заради какъв чеп в темата за електромобили ти въобще беше пуснал задача за свободно ускорение на тяло в космическото пространство?
Къде е връзката с темата за електромобили изобщо?
epwpixieq-1:
--- Цитат на: dmitarp в Април 16, 2020, 10:16:58 am ---Не е от преди времето на Нютон, негов съвременик е. За този човек ако не си чул, е добре поне от малко да се запознаеш, https://en.wikipedia.org/wiki/Gottfried_Wilhelm_Leibniz
--- Край на цитат ---
Блгодаря, за човека съм чувал, въпреки че не съм чел нещо директно публикувано от него, всъщност не съм чел нещо директно побликуванот от Нютон също.
Но за целта на познанитето този линк е по-информационнен: https://en.wikipedia.org/wiki/Calculus
и по точно тази му част:
--- Цитат ---Today, Leibniz and Newton are usually both given credit for independently inventing and developing calculus. Newton was the first to apply calculus to general physics and Leibniz developed much of the notation used in calculus today. The basic insights that both Newton and Leibniz provided were the laws of differentiation and integration, second and higher derivatives, and the notion of an approximating polynomial series. By Newton's time, the fundamental theorem of calculus was known.
--- Край на цитат ---
epwpixieq-1:
--- Цитат на: Altium в Април 16, 2020, 02:36:07 pm ---epwpixieq-1, би ли ми обяснил следното: заради какъв чеп в темата за електромобили ти въобще беше пуснал задача за свободно ускорение на тяло в космическото пространство?
Къде е връзката с темата за електромобили изобщо?
--- Край на цитат ---
Altium, вместо да настоявате със своя въпрос, върнете се и прочетете точно как възникна аргумента. Един мисловен експеримент, което беше целта на въпроса, както се прави постоянно във физиката, не предполага експеримент в "космическото пространство". Мисловния модел и експеримент е важна част, ако не и най-важната, в целия мисловен процес когато се разглежда определен проблем било той физически или не.
Altium:
Върнах се и прочетох, но пак ти задавам същия въпрос - откъде накъде ти пускаш задача за ускорение на тяло в безвъздушна и безгравитационна среда??
Защото КЪДЕ на земята ще има такива условия че да няма въздух и гравитация, дебил????????????????
И темата е за електромобили, които се движат на ЗЕМЯТА!
Все още няма създадени електромобили, които се движат в космоса че да пускаш такива малоумни задачи в тази тема!
И 10 пъти ти пращах графиката на нужната мощност на един автомобил в зависимост от скоростта му, ама явно като си толкова кух явно няма и да я погледнеш изобщо.
Слагам те на първо място по дебилизъм, надминаваш всички останали.
То бива неадекватен тип но ти просто разбиваш отвсякъде, дори такива като Vitan, Van, Juliang, Радико, Технократ не могат да ти се опрат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия