Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (100/141) > >>

lz1jer:
   Еха... слагам ти едно БРАВО. Загряват ли транзистора и диодите при тези параметри?

mito_kupona:

--- Цитат на: dymelsoft в Февруари 27, 2015, 11:02:30 pm ---mito_kupona, извинявам се за корекцията явно си допуснал правописна грешка. Честотата която показваш на осцилоскопа е 500 kHz а не 500 МHz, както си написал. За сега не знам за друг да репликира идеята на Чоби освен теб, но може и да не съм прав.

--- Край на цитат ---
   Да, печатна грешка, поправена е. Благодаря.

mito_kupona:

--- Цитат на: lz1jer в Февруари 27, 2015, 11:14:08 pm ---   Еха... слагам ти едно БРАВО. Загряват ли транзистора и диодите при тези параметри?

--- Край на цитат ---
    Транзисторите и диодите, са на един радиатор и загряват доста, е мога да си държа ръката на радиатора, но аз съм предвидил място за вентилатор на платката. Това е още експериментален вариант, като му дойде времето ще трябва да се подберат транзистор и диоди с оптимални параметри, за да се избегне използването на вентилатор. Да ти кажа честно, ненавиждам техника с вентилатори за охлаждане, много е шумна и това не ми харесва. В моята лаборатория половината от техниката ми е с вентилатори и, като я влкюча не мога да чуя телевизора, мразя вентилаторите.

lz1jer:
   За филтриращите кондензатори на захранването мисля да пробвам с полипропиленови, а за С6, С7 и С8 - няколко стотин нано - керамични, високоволтови, колкото може повече. Стойността на С6 равна ли е на сумата от С7 и С8 или е два пъти по-малка? Управлението ми е мъгла.

mito_kupona:

--- Цитат на: lz1jer в Февруари 27, 2015, 11:35:49 pm ---   За филтриращите кондензатори на захранването мисля да пробвам с полипропиленови, а за С6, С7 и С8 - няколко стотин нано - керамични, високоволтови, колкото може повече. Стойността на С6 равна ли е на сумата от С7 и С8 или е два пъти по-малка? Управлението ми е мъгла.

--- Край на цитат ---
    Не съм слагал никакви филтриращи кондензатори, засега, само дросел на входа. Кондензатора С6 е 0,22 UF на 2000 V безиндуктивен, вместо С7 и С8 съм сложил пак същия 0,22 UF на 2000 V, но мисля, че трябва да се сложи още един. Бях сложил паралелно на двата кондензатора по един електролит 220 UF на 450 V, но с тях работи по-лошо и ги махнах. Целта ми беше да проверя, дали това, което казва Чоби е така или не, оказа се, че е така. Сега вече е въпрос на експерименти, за да се изцеди максимума от тази постановка и вече след това да се премине към комутацията с управлението. И друго, когато се комутира силовата част мисля, че няма да загряват толкова транзистора и диодите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия