Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (52/141) > >>

Радико:

--- Цитат ---Този процес обаче зарежда трафа с магнитно поле гратис, защото за зареждането му не е необходима допълнителна енергия, само тази за заряда на кондензатора.
--- Край на цитат ---
Точно това е изключително погрешно, другото такова твърдение беше: "тук в случая тока не ни интересува" цитирам по памет
имаш три съставни Ток Напрежение и Време които трпбва да вземеш задължително под внимание. Игнорираш ли която и да е от трите неизбежно влизаш в заблуждение.   

Phantom:
Колкото и да ви е смешно, ето една аналогия. Представете си валс и тактувайте с едната си ръка : раз, два, три, раз два три ... И сега , когато имате раз на едната ръка, то ударете с другата. Става ето това:

раз,  два,      три,      раз,  два,      три...
раз, (Пауза), (Пауза), раз, (Пауза), (Пауза)...

Тогава какво се получава ? Наслагване на вълни. Ето защо не разрешават на войниците да маршируват по мост. Мостовете се разрушават, когато попаднат в резонанс.

GreenHulk:
При резонанса въпроса е в ..Голямата Амплитуда. А кое е амплитудата в една електрическа схема...

mi68:
Здравейте,
Ако има честотно преобразуване, или времето като енергетичен източник, може да говорим за параметричен резонанс и СЕ. Според мен това е идеята, а не просто събиране на кондензатори с еднакъв капацитет и напрежение.
Да изчакаме какво ще даде г-н Чобанов. След това става ясно закриваме ли темата или продължаваме!

dymelsoft:
Според мен така представената схема на фиг.1 се разминава с първоначалните обяснения на г-н Чобанов. Графиката представена на фиг.3 също според мен не е вярна. Може и да греша, но аз така виждам нещата.
Радико е напълно прав, че не можеш да пренебрегваш времето. Пренебрегването на последователността на процесите във времето и тяхната строга последователност определена от характеристиките на елементите във веригата наистина може да вкарат всеки дори и опитен специалист в заблуждения.
Има и един основен въпрос, в кой точно момент присъединяваме товара към схемата - когато ключа е отворен или когато е затворен? И в двата случая имаме протичане на ток от източника към товара.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия