Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Автомобилът на Chobi

<< < (45/141) > >>

edin:
Че батерията е само стартов елемент, ми стана ясно без да съм виждал схемата дори, само от обясненията ви г-н Чобанов. Въпросът е кой е основния енергоизточник и може ли процесът да бъде обяснен само с ковенционална физика или ще пристъпваме към квантовата? Само не казвайте, че човекът е източник на енергията. Снимката на онзи руски патент ми навява, някои помисли, но..........вие ще кажете.

Иван Димов:
Цитат на Чоби:

--- Цитат ---Re: Автомобилът на Chobi
« Отговор #198 -: Вчера в 10:24:44 am »
МОМЧЕТА!  СЛЕД ОБЯД ОКОЛО 16 часа ЩЕ ПУСНА СЛЕДВАЩАТА ЧАСТ. ЧИСТА  ЕЛЕКТРОНИКА! ЧЕТЕТЕ И ОБСЪЖДАЙТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ И ЗАДЪЛБОЧЕНО! НЕ БЪРЗАЙТЕ!!!!
--- Край на цитат ---

Тази информация пусната ли е някъде, че не мога да я намеря?

Velektra:
Щом ще гадаем - започвам.
Батерията е само стартов елемент - значи има самозахранване. Думата самозахранване е неточна и неосъществима дейност. Става въпрос за извличане енергия от друго място, т.е отворена система.
Лично се сещам за две места - земята и околната среда.
Земята е неприложима за мобилни системи, тогава остава околната среда.
При сегашните електрически с-ми които използваме са затворени с-ми и те са екзотермични-тока нагрява там където срещне съпротивление и се излъчва топлина в околната среда.
Другия вариант са ендотермичните-извличане на топлината от околната среда.
Това е т. нар. хладно електричество.
Получава се при рязкото (ама много отсечено) свиване на магнитното поле и други определени условия.
Това ми е гадателството.

П.П. Извинявайте за теориите!

владимир димитров:
     Колеги.....няма ли кой да направи тази проста схема? Ако не бях зает с моите проекти с удоволствие бих преправил авто усилвател в устройството на г-н Чобанов.....В стъпалото има инвертор с два клона Мосфети може да се добави втори тороид да се разделят мосфетите по захранване. Може да се ползва крайното стъпало като К.3 от схемата като се захрани с 50 хз на входа ...

Г-н Чобанов ще каже дали е възможна такава преработка ...

Работете ....в процес на работа не вярвам да ви се откаже помощ за достигане на крайния резултат.

dymelsoft:
Здравейте. Обръщам се специално към автора на темата. Г-н Чобанов, никой не може и няма право да Ви налага как да представите това което сами сте решили в този форум.
Като автор на темата, както и на вашите разработки плод на дългогодишна неуморна работа и практически експерименти разбирам Вашия ентусиазъм и чувства в следствие от постигнатите успехи в личен план.
В този ред на мисли смятам , че не бихте отказали и някой съвет от мен макар, че не ме познавате лично.
Първо на Ваше място в един технически форум не бих излагал информацията под формата на догадки и провокиращи изявления от рода на "мислете и пр." и едва ли не всички сте много прости и нищо не става от Вас.
Второ не бих давал обещания за публикуване на каквато и да било информация ако не съм сигурен, че мога да го спазя. Наясно съм че публикуването на техническа информация, схеми и т.н. изискват време и никой не може да притиска друг за информация която не е длъжен да споделя. 
И накрая не се учудвайте на скептицизма и лошото отношение към Вас дори на моменти и подигравателно, защото смятам че в голяма степен много от Вашите публикации са откровено казано ненужни и са провокирали такова.
С Уважение Димитър Благов

П.П. Форумът не се чете и наблюдава само от членовете му, но и от много гости, имайте го в предвид.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия