Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили
Автомобилът на Chobi
vsl:
Chobi,
Дайте повече информация, моля. Този ефект в електроавтомобила, как го постигате? Електрически ли е или електромеханичен? Поздрави
juliang:
А, да ... още един въпрос ако може:
"Зарежда се за 15 минути..." 7 Ач акумулатор за 15 минути? Това са ... 28 ампера ток за 15 минути в обикновен оловен акумулатор? Това ще го кипне като кафеварка. Независимо какво се ползва за зареждането... просто в този тип акумулатори протича химична реакция, при която се отделя топлина. Отделят се и газове. Няма начин, просто няма начин да зареждаш такъв акумулатор за това време.
Разбираш ли защо все по-малко хора почват да обръщат каквото и да е внимание на такива "бомби", хвърлени без никакви обяснения. Нещата които твърдиш, противоречат на наблюденията и знанията им. Имам немалък опит в работата с тези акумулатори (от UPS-и, алармени инсталации и подобни) и много добре знам какво се случва с тях, когато се опиташ да ги "натъпчеш" с енергия по-бързо отколкото могат да я усвоят.
Chobi:
ЗА ЦЕНАТА ЩЕ МОГА ДА ОТГОВАРЯМ ЕДВА ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА АПРИЛ.Ще трябва първо да се усвоят производствата на планарни трансформатори за определените мощности, да се изпитат, да се атестират и т.н. Освен това ще трябва да се усвоят и други производства свързани с тях.
А и очаквам особено силна индиректна атака от правителството - НЕК, ЕРП, ТЕЦ 'МАРИЦА' и БОГ знае още колко други, ако остана жив!
edin:
Защо изобщо ще се зареждат акумулатори, щом може да се самозареждат, директно от колата, при тези и показатели? Два чифта акумулатори да се редуват например.
elektros:
Дано потребитела Сhobi да е наясно какво точно прави и как го прави, защото ако това представяне е истина, не ми се мисли за последиците...И си мисля, че не е тук мястото да се разлайват кучетата, при положение че ще чакаме още няколко месеца...Нещо не се връзва, може би се очаква някой друг да скочи и да каже ' И аз имам източник на СЕ!".... Или май си играем на стражари и апаши.... ;) Нещо не се връзва, какво мислите?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия