Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Регенеративно спиране

<< < (2/3) > >>

valex:
Тук има добра идея за използване на суперкап за регенерация при спиране:

ndm:
А защо не и преди спиране - схемата от pdf-а ни подсказва.

lpoik:

--- Цитат на: coke2k в Декември 06, 2014, 10:56:08 pm ---Има и още един много прост и лесен начин - най простия от всички и без почти никаква електроника. Паралелно зареждане и последователно изпразване на капацитета на 2  кондензатора в акумулатора. Трябват само 1 или 2 релета според броя на контактните им групи и един генератор, който да клати релетата с 15-20 херца. Толкова е просто, даже мисля, че не се налага да го чертая и да търся схеми. Малко по обемисто става, но е просто и надеждно. При правилно разбиране на процеса и след съвсем малко модификации може да се наблегне на електрониката и релетата да се заменят с транзистори, да се увеличи честотата, да се намали капацитета, съответно от там и габарита на регенератора , може също да се добавят и 2 дросела и се получава перфектно.

--- Край на цитат ---
   Колега можеш ли да ми обясниш по подробно твоята идея с релетата и кондезаторите или някаква схема качи.Благодаря предваритено.

coke2k:
По време на движение двигателя се захранва от 24 волта, когато решиш да спираш контакторите се превключват, двигателя започва да зарежда две батерии паралелни по 12 волта. Както съм го нарисувал е в режим регенериране. Когато подадеш газ контакторите отново се превключват и батериите стават последователни 24 волта.

lpoik:

--- Цитат на: coke2k в Януари 29, 2015, 02:30:15 pm ---По време на движение двигателя се захранва от 24 волта, когато решиш да спираш контакторите се превключват, двигателя започва да зарежда две батерии паралелни по 12 волта. Както съм го нарисувал е в режим регенериране. Когато подадеш газ контакторите отново се превключват и батериите стават последователни 24 волта.

--- Край на цитат ---
    Благодаря колега за схемата но моя мотор е безчетков трифазен 36 волта дали ще стане тази схема.Моите акумулатори са 3 .

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия